Бившият капитан на националния отбор Николай Иванов направи цялостен коментар

...
Бившият капитан на националния отбор Николай Иванов направи цялостен коментар
Коментари Харесай

Злато се печели с 12 години работа и инвестиции

Бившият капитан на националния тим Николай Иванов направи повсеместен коментар за международното състезание особено за „ Меридиан Мач “

Ако би трябвало да направя съпоставяне с полския волейбол от преди 12 години, когато аз играех в техния шампионат, и този в този момент, мога изрично да кажа, че разликата е голяма. Те сложиха началото на развиването на този спорт още през 2006 година. Оттогава целенасочената работа – по клубовете и на национално равнище, стартира да проличава. В това число влизат напъните към младежките гарнитури, тъй като и те печелят доста в последните години. Така че Полша разполага с огромен запас. А подготовката им е невероятна. Всички гарнитури се приготвят на едно място, където учат и живеят дружно. Това е техният олимпийски център Спала. И обикновено и закономерно, откакто има и финансовата поддръжка, нещата се получават.

 фотография:fivb.com

Специално за това международно състезание не поставях Полша измежду любимците, имайки поради резултатите, които демонстрираха през лятото. Имаха и проблеми с съществени състезатели, само че все пак съумяха да се измъкнат. След двете провали, който направиха във втората фаза във Варна, класирането на Полша за финалите висеше на косъм. В Торино обаче тимът бе безукорен, а това се дължи на подготовката и не е плод на случайността.

 фотография:fivb.com

За посочения за огромен любимец тим на Съединени американски щати мисля, че изигра мощните си мачове в по-предните етапи на шампионата и това малко замъгли картината. В хода на шампионата стартира да им пада равнището. Пък и на практика те играха с три „ четворки “. Визирам присъединяване на Матю Андерсън, който е употребен в националния тим като диагонал, само че 8 месеца играе посрещач. Нещата се обърнаха на полуфинала против Полша, когато американците не съумяха да устоят на мощния начален удар.

 фотография:fivb.com

Ако би трябвало да сравним равнището на България спрямо Топ 6 тимовете, умерено мога да кажа, че мястото ни е тъкмо там, където завършихме. И макар че завършихме 9-и в класирането, разликата не е толкоз дребна. Реално ние не победихме нито един топ тим. Защо и по какъв начин се е случило по този начин е тематика на по-дълги разбори, само че действителната обстановка сега е такава. Смятам, че не успяхме да извлечен оптимални позитиви от това международно състезание. Чисто волейболно и като публичен отзив. Защото в действителност беше тъпо да се следят полупразни зали, когато играе националният тим и то на домашно международно състезание.

 фотография:fivb.com

volleycomment.bg/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР