Бившият капитан на националния отбор на България - Стилиян Петров,

...
Бившият капитан на националния отбор на България - Стилиян Петров,
Коментари Харесай

Димитър Бербатов поиска оттеглянето на Боби Михайлов

Бившият капитан на националния тим на България - Стилиян Петров, който в е в екипа на претендента за президент на БФС - Димитър Бербатов, назова две имена, които, съгласно него, “агитирали ” и оказвали напън на клубове да гласоподават за сегашния президент на футболния съюз Борислав МихайловБившият капитан на националния тим на България - Стилиян Петров, който в е в екипа на претендента за президент на БФС - Димитър Бербатов, назова две имена, които, съгласно него, “агитирали ” и оказвали напън на клубове да гласоподават за сегашния президент на футболния съюз Борислав Михайлов.

Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Петър Величков още веднъж показаха своето подозрение, че ще се организира почтен избор. Величков разгласи, че преднамерено няма да бъдат позволени делегати на някои от клубовете, защото са очевидни критици на настоящето управление, написа corner.dir.bg

Членът на изпълкома още веднъж подлага на критика непосредствено Борислав Михайлов и изясни каква е процедурната хватка, с която делегатите ще бъдат спрени. Стилиян Петров пък разказа по какъв начин се оказва напън върху клубовете.
 
Димитър Бербатов:

Единственото, което знаем за Конгреса, е, че ще има интегрална бюлетина. Не знаем кои ще са делегатите, дали ще бъдем позволени в залата, както и вие дали ще бъдете позволени. Ще има две разнообразни охранителни компании - една вътре и една извън. Защо е тази вътре? Ние ще се бием ли? Също по този начин излезлите документи от. Вие виждате защо става въпрос с тези разкрития и от кое място са тръгнали. Най-нормалното би било един човек да отдръпна кандидатурата си за президент на БФС. Ние не плюем, а демонстрираме истината. Ако към момента някой приказва, че нямаме стратегия за развиване, е зверско двуличие и мързел ", стартира Бербатов.

Стилиян Петров:

Оказва се напън от Борислав Михайлов. Той приказва за транспарантни избори и че няма напън. Бившият регионален на Велико Търново загатва за проблемите, които всички ние отвън кликата на БФС знаем. Човек като Димитър Бербатов с екипа си се пробва да промени това мислене и този метод на гласоподаване. Всичко това, което ни тормози в последните 16 години.

Второто име - Радой Христов. Играли сме дружно. Той ми е бил кумир. Г-н Христов, " пропагандира " за господин Михайлов. Защото в случай че клубовете не гласоподават за Михайлов, той ще бъде уволнен. Не бъдете наивни към това което демонстрира БФС. Това е надменност и доверчивост. Много клубове не желаят да вземат участие в конгреса поради това, което е ставало в предходните. Развитието на една футболна нация идва от началото. Осъществява се напън клубовете да гласоподават за Михайлов или в противоположен случай се плашат с оставки. Клубовете загатват пропаганда, само че те са подготвени да отстояват тяхното. Клубовете към този момент не мълчат. Те знаят какво би трябвало да се промени. Те желаят да се борят, само че битката е несправедлива и това е най-големият проблем.

Петър Величков:

Не на вятъра говорихме, че единствено интегралната бюлетина е задоволителна, а целият развой преди и след конгреса. В последните месеци беседваме с всички клубове. Идват последните дни и клубове се обръщат за подпомагане. Те не знаят от къде да вземат членски карти и кой е хотелът. Защо трябваше да стигаме до съда.

Има клубове, чиито делегати са с отявлени сериозни позиции към това управление. Прави се опит делегати на избрани клубове да не бъдат позволени до конгреса. Не им се издават карти с мотив с хвърчащи изказвания, че те не са законни определени, тъй като имало подозрения по какъв начин са определени, при положения, че от тези клубове няма сигнали за нередности. Аргументът е, че тече прокурорска инспекция. Целта е тези делегати да не бъдат позволени в залата, а инспекцията е ясно по какъв начин ще приключи.

Има 508 делегата и към 20 са висящи, тъй като имали проблеми с кворума. Не може да запушваш устата на своите критици, като не ги допускаш до конгреса. БФС погазва правото за непорочност. Не може той да бъде съдник. Колко клуба нападнаха по този метод. Събраха се толкоз доста неща, за които това управление дължи отговори. Някой би трябвало да ги зададе. Те знаят, че тъкмо тези хора ще задават горещите въпроси. БФС в границите на днешния ден неотложно да даде делегатски карти на всички клубове.

Не знам какъв морал има Борислав Михайлов да упорства да остава президент. Би трябвало всеки на неговата позиция след 16 години провали и несъблюдение на програмата да няма наглостта даже да се кандидатира. Дано не стани копи пейст обстановка като във ФИФА. Сеп Блатер беше избран отново и след кавги бе заставен да се отдръпна. Михайлов би трябвало да прояви морал, геройство и да не основава бъдещи проблеми на българския футбол. При нас пристигна една директория и в нея става въпрос по какъв начин се изразходват парите на БФС. Не може да купуваш на цени два, три пъти по-високи от пазарните. Виждам контракт със 70% предплащане на търговец, а не на производител. Всички неща, които се приказват, че са завършили инспекциите, изобщо не са правилни.

Когато Михайлов беше в оставка, имаше благосклонност от изпълкома да се разберем с страната да върнем част от парите. След връщането му това остана да виси. В спортното министерство на никой не му се занимава с това нещо. Държавата там още не е влезнала всъщност. Ако го направи, ще види това, за което приказвам. Казусът е за консумиране на средства от страната на БФС. Лъжа е, че Михайлов желае да се връща да работи. Обяви, че 110% от програмата е изпълнена. Някой да е видял България да играе на Евро 2020? Трябвало 100 хиляди да се занимават с футбол, а те са 50 хиляди. Виждате ли по стадионите да има повече хора? Те понижат всеки ден. Как е изпълнена тази стратегия, откакто теб те е нямало две години от тия четири. Значи тя се извършва и без теб. Михайлов пожела да се връща след кандидатурата на Бербатов. Целият изпълком беше учуден, когато влезе.

Искам да направя значимо конкретизиране. Изпълкомът на БФС не го поставям дружно с Михайлов и оперативното управление. Там стоят съществени имена - футболни хора, общественици, предприемачи. Тези хора не знаят тези неща, тъй като участват по 20 минути на 3, 4 съвещания на изпълкома за година.

След като БФС е съдружие с нестопанска цел, за какво беше належащо да се строи толкоз огромна база с огромен хотел, огромен ресторант и бар. Административната града също е под въпрос. Ако беше издигнат дребен хотел и ресторант, които да обслужват единствено националния тим в границите на 7, 8 милиона евро можеше да се строи това. Ние строим огромни неща, с цел да ги отдаваме чартърен и след това да се върнат парите. Ако не можеш да направиш нещо, не се занимавай.

Нещата не са по никакъв начин розови. Къде е дълготрайната тактика за развиване на футбола? Тя би трябвало да се прави с страната, общините и УЕФА, а ние стигнахме до такава степен министър-председател и министър на спорта да разгласят, че не желаят да работят с това управление на БФС. Това управление няма потенциала да промени тази организация в транспарантна, която може да бъде обсъждана като приближен сътрудник. Трябва тежка промяна в администрацията и метода на работата. Ако всички процеси бяха разказани, в този момент нямаше да се задават толкоз доста въпроси.

Процесът в залата е извънредно значим. Охранителната компания няма място в залата. Ние не сме затворническа тайфа, че би трябвало да ни охраняват вътре. Те нямат място при урните и процеса на гласоподаване. Нямат място да прикриват урните с телата си. Да гледат неприятно делегатите и да ги тормозят. Всеки пратеник би трябвало да излиза, пуска си бюлетината и дава място на идващия. Всичко става на сцената и по-късно се преброяват бюлетините. Ако се случи по този начин, никой няма да оспорва или да има подозрения за операции или измами. Срамота беше това, което се случи с Любослав Пенев. Той беше оставен като куче извън.

Мартин Петров:

На този изпълком ще се взимат доста значими решения и самият екип ще ги извършва. Ние живеем в цифров свят, в който БФС изостава. Решения, които има, може с цифровите медии да ги обсъдим. Всеки от нас има фамилии. Аз съм решил да живе в Испания и на мен нищо не ми пречи отсега нататък да се върна да пребивавам тук. По тези стратегии има много работа. Не се колебая, че на следващия ден ще се поздравим с успеха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР