Бившият капитан на националите Тодор Алексиев и неговият Олимпиакос (Пирея)

...
Бившият капитан на националите Тодор Алексиев и неговият Олимпиакос (Пирея)
Коментари Харесай

Блестящи Тодор Алексиев и Боян Йорданов! Олимпиакос взе дербито срещу Панатинайкос

Бившият капитан на националите Тодор Алексиев и неговият Олимпиакос (Пирея) завоюваха дербито с Панатинайкос (Атина) с Боян Йорданов в състава с 3:1 (23:25, 25:22, 25:22, 25:17) в дуел от 13-ти кръг на гръцката Волей лига, който се игра пред 500 фенове в зала “Мелина Меркури”. Това бе и 41-а поредна победа за " червено-белите " в шампионата и 39-а против Панатинайкос, а също така е и 8-а поредна против ПАО.

Тодор Алексиев изигра следващия си мач на високо равнище, като се разписа със 17 точки (1 блок, 59% успеваемост в офанзива, 19% съвършено и 27% положително посрещане) и бе втори по ефикасност. Най-резултатен стана канадския диагонал Гавин Шмит с 22 точки (4 блока, 59% успеваемост в атака).

За Панатинайкос Боян Йорданов бе над всички с 22 точки (2 аса, 56% ефективност), само че напъните му не бяха задоволителни за триумф. Александрос Раптис и Панайотис Пеликудас прибавиха по още 10 точки.

Така Олимпиакос продължава да е решителен водач в класирането с 30 точки (11 победи).
Панатинайкос е на 4-о място с 18 точки (6 триумфа, 5 поражения).

Следващите дуели за българските волейболисти и съотборниците им са на 2 февруари (събота), съотвветно против Комотини и АЕК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР