Бившият капитан на младежкия национален отбор Радослав Цонев е на

...
Бившият капитан на младежкия национален отбор Радослав Цонев е на
Коментари Харесай

Юноша на Левски на кръстопът между България и Италия

Бившият капитан на младежкия народен тим Радослав Цонев е на кръстопът сред България и Италия, научи Sportal.bg . Халфът е благосъстоятелност на новака в Серия " А " Лече, само че този сезон не влиза в проектите на треньора Фабио Ливерани. Към юношата на Левски има запитвания от efbet Лига и Серия " Б ", като се чака напълно скоро той да има нов тим. Елитните ни отбори Ботев (Пловдив) и Етър демонстрират сериозен интерес към полузащитника. Венеция пък е един от съставите от втория ешелон на Апенините, които желаят да привлекат българина. Самият Цонев към този момент отхвърли три-четири предложения на клубове от Серия " Ц ", където през последните две години се показа доста добре и направи съществено име. Шефовете на " жълто-червените " пък са дали единодушието си да преотстъпят българина.

Както е известно, с екипа на Лече Ради Цонев завоюва шампионата на Серия " Ц " през сезон 2017/2018, а предишния сезон беше пратен чартърен във Витербезе, с който завоюва Купата на Серия " Ц ", побеждавайки на финала Монца на Силвио Берлускони и Адриано Галиани. На Ботуша се появиха информации, че точно " алените ", които са водени от Кристиян Броки, също имат интерес към Цонев.

Роденият в Благоевград футболист има като приоритет да играе в Италия. Добра оферта от България обаче може да промени проектите му в идващите дни. Причината за това е, че неговият брат близнак Борислав Цонев, който в този момент играе в Хърватия, се показа доста мощно по време на престоя си в Берое, вкарвайки 14 гола в малко над 50 мача. Най-вече обаче той стигна до националния тим на България - фантазия, която Ради Цонев има от дете. Той е бил капитан на националните гарнитури до 19 и до 21 години. Не инцидентно е считан за един от най-хубавите футболисти на своята възраст, а трите години в Италия сигурно му помогнаха да израсне физически, механически и тактически.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР