Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и национал на Англия -

...
Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и национал на Англия -
Коментари Харесай

Гари Невил скочи на расистите от Манчестър, говори и за България

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и национал на Англия - Гари Невил показа мнението си за расисткия скандал, който се развихри по време на дербито на Манчестър нощес. "Червените дяволи " завоюваха с 2:1, само че доста от мненията в Англия след мача бяха свързани с расистките обиди към Фред от страна на почитателите на Сити.

Инцидентът, който прикова вниманието, бе в миг, в който бразилецът опита да извърши ъглов удар през второто полувреме. Той и Джеси Лингард бяха нападнати с обиди и с мятане на предмети от страна на стоящите наоколо последователи на "гражданите ".

След дуела Гари Невил, който разяснява дуела за "Скай Спортс ", изрази доста мощна позиция за случилото се, като даже упрекна министър-председателя на Англия - Борис Джонсън за увеличение на расизма в обществото и спорта.

"Министър-председателят приказва за миграцията в тази страна и по какъв начин хората, които идват, би трябвало да имат несъмнено равнище. Ситуацията се утежни последните няколко години в тази страна и освен във футбола. Излиза отвън надзор ", показа той.

"Ние съдим българите, които идват, и гневно ги нападаме. Тези 30, 40 последователи от България, които демонстрираха расизъм към британските играчи в този мач. Това не се случва единствено в България. Случва се в нашата страна, в нашето състезание. Ние постоянно съдим другите страни за това по какъв начин се оправят с расизма, само че ние също не се оправяме добре”, разяснява още той.

Gary Neville telling it how it is. LYING CHICKEN Johnson’s fuelling racism.#ditchtheliar #VoteTactically #SaveDemocracy

pic.twitter.com/lCXRtzPdcW
— Simon Gosden. Esq. #fbpe
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР