Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро сподели, че

...
Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро сподели, че
Коментари Харесай

Канаваро: Мечтая да работя във Висшата лига, харесвам Клоп и Гуардиола

Бившият капитан на италианския народен тим Фабио Канаваро показа, че един ден желае да застане отпред на клуб от Висшата лига. В момента 46-годишният Канаваро води китайския първокласен Гуанджоу Евъргранде, само че следи с интерес шампионата на Англия.

"Надявам се един ден да работя във Висшата лига. Гледам всички мачове от шампионата и одобрявам културата и футбола в Англия. Сега съм в Китай и се пробвам да модернизирам моята система и концепция за футбол. Намирам се в един от най-хубавите азиатски тимове, само че, несъмнено, бих желал да работя в Европа в бъдеще. Искам да опитвам предизвикването на европейския футбол ", разяснява Канаваро.

"Харесвам манталитета на Клоп, само че в това време одобрявам и метода на Пеп към футбола, тъй като постоянно би трябвало да има интензитет, с топката и без нея. Трябва да контролираш мачовете, с цел да печелиш. Аз имам своя лична система и се надявам един ден да я видите ", добави носителят на Златната топка за 2006 година в изявление за Скай Спортс.

Канаваро разкри, че животът в Китай последователно се възстановява след дългата борба с ковид. "Животът тук стартира да се връща към естественото. Щастлив съм, тъй като се борим с COVID-19 от доста време. Ситуацията в Китай е доста по-добра. Съжалявам за ситуацията в Европа. Хората би трябвало да бъдат деликатни и да излизат от у дома, единствено когато се постанова ", сподели той.

Канаваро показа, че е изпратил известие на Върджил ван Дайк, с цел да го поздрави за второто му място в класацията за Златната топка и съобщи, че Ливърпул ще бъдат достойните спечелили във Висшата лига.

„ Ливърпул имаше необикновен сезон и заслужават да завоюват и честват купата. Но в този момент сме в тази обстановка и е тъпо за тях. Писах на Ван Дайк, с цел да го поздравя за предишния сезон, само че като бранител е мъчно да завоюва Златната топка. Не е нужно да имаш ужасно показване и да печелиш титли. Трябва да имаш шанс, с цел да нямаш нападатели пред себе си като Кристиано Роналдо и Лео Меси. Това е ключът. Ако имате двамата мачът стартира с 1:0 за вас. Но доста почитам Мохамед Салах. Много се промени в Ливърпул. През последните три години беше като машина. Той е играчът, който всеки треньор би желал да тренира, тъй като може да се пази и нападна. Салах оставя всичко на терен. Никога не се отхвърля “, сподели италианецът.

Той показа и кой е по-добър Марадона или Меси, тъй като имаше шанса да играе и с двамата.

„ Много почитам Меси. За новото потомство той е един от най-хубавите. Но Марадона е друг, тъй като футболът тогава беше друг. Ритаха го доста, само че той постоянно контролираше топката и бе сложен за запазване. Меси е на върха, само че Марадона е различен свят. Никога не го съпоставям с други играчи. Никога не съм следил Пеле, само че гледах Марадона в продължение на седем години. Всеки мач. Той не е един от най-хубавите, а е най-хубавият “, съобщи Канаваро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР