Бившият капитан на Франция и шеф на ФИФА Мишел Платини

...
Бившият капитан на Франция и шеф на ФИФА Мишел Платини
Коментари Харесай

Платини за смъртта на Марадона: Във Франция едва ли ще има траур, когато Зидан и мен ни няма

Бившият капитан на Франция и началник на ФИФА Мишел Платини даде малко изненадващо изказване и разкритикува Диего Марадона за последните за част от дейностите му последните години. Платини увери, че предвид на "всичко, което се е случило през тези години ", е очаквал гибелта на Марадона.

"Това е огромна загуба за футбола и горест, само че след всичко, което се случи през последните години, го чаках. Бях се подготвил да чуя един ден по радиото известието за изгубването на Диего Марадона,” съобщи той в изявление с френския медиум L'Equipe. Платини разяснява, че когато го е видял „ да приказва или да се движи с тъга “, той е знаел, че нещата не отиват в добра посока. "Така че се подготвяш за неприятните вести, само че когато пристигна денят, разхлопва в сърцето ти, главата ти. Трудно е, идва носталгията и меланхолията”, добави той.

По отношение на безредния му персонален живот Платини съжалява, че аржентинецът е бил заобиколен от неприятна среда. "Не го упреквам за грешките му, а заобикалящата го среда. Всички, които бяха към него, се възползваха добре от това и не му помогнаха да се възвърне ", сподели Платини, който призна, че макар най-хубавия състезател в историята за него е Йохан Кройф. Французинът напомни първия път, когато се е изправил против аржентинската легедна през 1979 година в Буенос Айрес и обожанието, което той реализира в Неапол. „ Марадона беше наследник на страна, където футболът е крал, тъй че беше момче крал. Не мисля, че ще има три дни народен печал във Франция, когато Зидан или аз не сме там,” приключва френската легенда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР