Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов

...
Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов
Коментари Харесай

Владимир Николов: По-лесна олимпийска квалификация не сме имали досега

Бившият капитан на българския народен тим по волейбол Владимир Николов счита, че имаме всички шансове да победим Бразилия на олимпийската подготовка във Варна и да спечелим квота за Игрите в Токио, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Надявам се да се оправим с Бразилия. Ако би трябвало да съм реалист, откогато аз се занимавам с волейбол на национално равнище, толкоз лесна подготовка не сме имали. Не, че Бразилия не е любимец, само че ние би трябвало да победим два тима изрично под нашето равнище (Пуерто Рико и Египет; б.р.) и Бразилия. При това в къщи. Много по-лесно е да победиш Бразилия в един мач, в сравнение с в мини европейско състезание ”, съобщи Владо Николов.

„ Предвид представянето ни в Лигата на нациите, решението на Пранди за състава ми наподобява разумно, само че това би трябвало него да питате. Аз съм единствено наблюдаващ сега ”, разяснява Николов решението на италианеца да остави братята Братоеви, Николай Николов и Николай Учиков отвън сметките за решаващите три мача във Варна от петък до неделя.

Междувременно воденият от него Левски към този момент стартира тренировки за новия сезон в Суперлигата. Ето какви цели дефинира 41-годишният старши треньор за идната акция.

„ Нашият тим е млад, само че надарен. Надяваме се да реализираме една добра сплав сред опитните и по-малките и да преследваме най-високите цели. В Левски няма по какъв начин да са по-различни от спечелването на купата в шампионата и Купата. Знаем, че тимът на Хебър Пазарджик направи много гръмка селекция, само че ние се надяваме с това, което разполагаме да успеем да им се противопоставим ”, съобщи Николов.

Единственото ново попълнение за столичани е 16-годишният капитан на юношеския народен тим до 17 година Владимир Гърков, който идва от Виктория Волей.

„ Владимир Гърков ще тренира при мъжете, само че все още е с юношеския народен тим до 17 година При нас няма играчи за налагане и неналагане. При нас има статистика, която се прави на седмична база и този, който се показва най-добре, той ще играе ”, добави някогашният диагонал.

„ Засега нямаме проекти да взимаме нови играчи, само че в случай че да речем волейболист като Методи Ананиев не си откри тим в чужбина, най-логичното е той да тренира с нас, до момента в който това се случи. Мога да кажа, че селекцията ни е приключена, в случай че не излезе нещо извънредно ”, разясни Николов.

„ Строежът на залата върви. Съвсем скоро имаме концепция да създадем едно обстойно изявление за задачите, проектите на тима в новата зала. Надявам се от втория полусезон да играем мачове там ”, сподели треньорът на Левски за строящото се сега оборудване.

Накрая, той разяснява и новото предписание на БФ по волейбол, което не разрешава на играчи до 21 година да играят в чужбина.

„ Левски няма проблеми да задържа млади играчи. Ние непрестанно приказваме с тях и те са наясно, че всеки един ще замине в чужбина, когато е подготвен. Практиката демонстрира, че на 21 година нито един играч не е бил подготвен, в това число и гений като Матей Казийски. Аз сега у нас не виждам някой с неговите качества. По-добре е младите да останат, да играят, да се развиват и натрупат опит, в сравнение с да търкат пейката на посредствени волейболисти ”, приключи Николов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР