Бившият капитан на българския национален отбор по футбол - Стилиян

...
Бившият капитан на българския национален отбор по футбол - Стилиян
Коментари Харесай

Откровение: Стилиян Петров говори за тежкия сблъсък с болестта и живота след футбола

Бившият капитан на българския народен тим по футбол - Стилиян Петров, приказва пред Independent за сложните моменти около борбата си с левкемията (б.р. почнала през 2012 г.), които са го предиздвикали да премисли доста неща от всекидневието си. От скоро 41-годишният някогашен футболист е част от плана Player4Player, който има за цел да оказва помощ на приключващите кариерата си футболисти по-лесно да свикнат с смяната.

“Заболяването ми пристигна от нищото. Отне ми всичките фантазии. Всичко, което бях възнамерявал и за което мечтаех, изчезна за секунда. Трябваше да оставя всичко друго настрани и да се боря за живота си. Осъзнах, че няма значение какво си постигнал като футболист. Хората към този момент ме знаеха единствено поради заболяването ми. Тогава обаче не осъзнавах, че всички биват забравени. Мислим, че откакто всяка седмица ни заплащат и парите не стопират да “капят”, всичко е отлично. Но когато на 35 или 36 година се откажем, забравяме, че ни остават още 35-40 години, през които да поддържаме стандарт на живот. Когато към този момент няма смисъл от нас като футболисти, би трябвало да намерим нов смисъл в живота си. А намирането на подобен може да отнеме дълго време'', споделя Петров.

Докато учеше за следващия треньорски документ от УЕФА, Стенли беше в курс с някогашни играчи като Емил Хески, Гайска Мендиеда, Майкъл Джонсън, Гарет Фарели и други. Те дружно решили да се заемат с плана Player4Player, с цел да подкрепят други хора в тяхното състояние.

“Винаги приказваме, че футболът сближава хората - продължава Стилиян Петров. - Но в този момент от ден на ден осъзнаваш, че в реалност играта разделя хората. Футболът би трябвало да сплотява хората да работят дружно. Вижте плана Project Big Picture, вижте концепцията за новата Европейска лига. Хората желаят да ръководят, не желаят повече да работят дружно с другите. Те не желаят да основат промишленост, в която всички да са мощни.''

“Когато имаш провокации като човек, ставаш по-мъдър. Започваш да гледаш на света от по-различна вероятност. Това е като пъзел - сглобяваш го и се надяваш да намериш точните отговори. Когато си деен футболист, имаш някаква идентичност, само че когато се откажеш, би трябвало да си изградиш напълно нова такава”, приключва именитият български футболист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР