Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров

...
Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Наближава 18-ата година на истински мъки и падения в българския футбол

Бившият капитан на българския народен тим по футбол Стилиян Петров направи забавен коментар след мача на националите против Кипър.

Вчера " лъвовете " реализираха триумф в Ларнака с 2:0 и запизаха трера поредна победа под управлението на новия селекционер Младен Кръстаич.

Петров упрекна и себе си за моментното положение на българския футбол. Сърцатият халф, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентското кресло в БФС, разгласява в обществените мрежи, че е имал прекомерно доста доверие в " по този начин наречените наши футболни идоли ".

Публикацията на Стилиян Петров:

" Наближава 18-ата година на опороченото и амортизирано управление на БФС.

Наближава 18-ата година на същински страдания и падения.

За страдание, в някаква част и аз съм виновен за моментното положение.

Защо и аз ли?

Прекалено доста доверие в по този начин наречените наши футболни идоли. Идоли, които се продадоха, омърсиха и коленичиха пред финансовите персонални облаги.

Откъде ли да стартира? Как ли да дефинира значимите занемарени процеси в българския футбол.

Погубването на българското футболното достолепие. Това, с което ни знаеха на всички места по света - Христо Стоичков, Димитър Бербатов и доста други велики футболни персони, които успяваха да популяризират нашата скромна, само че футболна страна. Личности, които носеха и представяха същинската футболна горделивост във всяка точка по света.

Наследството не е единствено инфраструктура (тренировъчна база).

Инфраструктурата е единствено един детайл от него. Стадионите би трябвало да са създадени за актуален футбол, най-актуални с времето и премислени в действителност добре от позиция на резистентност, уют и дългоденствие.

Когато още веднъж успеем да окажем въздействие върху хората и метода, по който те възприемат футбола, това ще промени метода, по който желаят да вземат участие и да влагат във футбола в България. Вероятно по-младото потомство още веднъж ще желае да се занимава с играта футбол от доста ранна възраст, с още по-голяма пристрастеност и неотстъпчивост. Това е част от наследството, което всеки един началник би трябвало да остави, подтикне и затвърди. Хората ще би трябвало още веднъж да почувстват връзката с футбола. Това ще възпламени нещо голямо - може би повече хора ще желаят да стартират работа във футбола и да развиват обичаната ни игра с чест, горделивост и бистрота. Работа с почтени, самостоятелни и безпристрастни ръководители. Част от наследството е обвързвано и с почитателите по света. Там, където вратите на българския футбол са от дълго време затворени.

Хвърлянето на всички тези млади момчета " вабанк " е портрет на това по какъв начин българският футбол е изпуснал да сътвори прехода на генерации. Сплав на опитни и млади за едно по-добро бъдеще в А националния тим. Като развиване и резултати.

" Интерес на този, интерес на оня " ни е сложило в една дълбока футболна кома!

Да приключим. Срамни, дълги и изтощителни години за българския футбол. За страдание, БФС имаше грижата да се бори за потребностите, развиването и надграждането на цялата футболна екосистема, а не за издръжката на скъсани и изгубили тенденция в живота човеци!

Както се споделя - построи триумф от неуспехите на други

Млади лъвове, бъдете мощни и знайте: Борбата е към своя край и още веднъж ще се гордеем с вас!

Българи, юнаци! ", тазписа Стилиян Петров във " Facebook ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР