Бившият капитан на Арсенал Микел Артета разкри, че по време

...
Бившият капитан на Арсенал Микел Артета разкри, че по време
Коментари Харесай

Артета: Страх ме беше на Анфийлд, Ливърпул ще ти вкара пет без да разбереш

Бившият капитан на Арсенал Микел Артета разкри, че по време на кариерата си е изпитвал най-големи паники, когато на „ артилеристите” им е предстояло аудиенция на Ливърпул на „ Анфийлд”. 37-годишният полузащитник има единствено две победи против Ливърпул край река Мърси по време на 12-годишния си престой в Премиър лийг.

Преди да дебаркира при „ топчиите” Арсенал носеше екипа на градския противник на „ червените” – Евертън. Настоящият асистент-мениджър на Манчестър Сити в никакъв случай не е взимал победа на „ Анфийлд”, откак в треньорския щаб на „ гражданите”, губейки три от четирите си мача.

Артета приказва за испанския Marca за унищожителната загуба с 1:5 от Ливърпул против тима му от Северен Лондон през февруари 2014-а година. Единственият гол тогава за Арсенал бе точно негово дело след тъкмо маркирана дузпа. Артета бе запитан дали е бил сюрпризиран от рейда на Ливърпул за купата през предишния сезон: „ Категорично, че не. Ливърпул е сложен за побеждаване тим, още след като аз още играех. „ Анфийлд” беше единственият стадион, в който изпитвах възприятие на страх”, разяснява Артета.

„ Случи ми се с Арсенал и допуснахме пет гола. Нямах даже визия какво става, само че желаех да спрат мача, тъй като не знаех къде се намирам. Трудно е да го обясня, защото в никакъв случай не ми се е случвало това, с изключение на в Ливърпул”, продължи помощникът на Хосеп Гуардиола.

„ В мача им с Барселона се видя още веднъж това. Испанците ме изненадаха от това по какъв начин позволиха някои от головете, само че на „ Анфийлд” можеш да допуснеш пет гола и да не схванеш. Нито в Испания, нито в Гърция, нито в Германия не съм имал това чувство. Дори и на „ Олд Трафорд”, приключи Микел Артета.

Иначе от успеха с 5:1 на 8-и феваруари 2014-а година, то Ливърпул е позволил единствено две провали от „ топчиите” в изиграните 12 срещи до момента.

 Микел Артета
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР