Бившият капитан и треньор на Левски - Елин Топузаков, бе

...
Бившият капитан и треньор на Левски - Елин Топузаков, бе
Коментари Харесай

Топчо пред Sportal.bg - защо избра проекта в Кърджали и Трета лига, амбициите на Арда и мнението му за случващото се в Левски

Бившият капитан и треньор на Левски - Елин Топузаков, бе безапелационен, че работата в Арда (Кърджали) е същинско предизвикателство за него. Пред камерата на Sportal.bg, 40-годишният експерт показа, че е окуражен да се развива, въпреки и отпред на отбор от Трета лига. До момента той се оправя отлично, отпред на отбора, извеждайки го до 7 победи в първите осем кръга от Югоизточната Трета лига. Арда заема първа позиция в класирането с 22 точки, какъвто е активът и на втория Загорец (Нова Загора).

" Ние се опитваме да работим изцяло професионално за Трета лига и да изглеждаме по метод, който би ми се желало на мен, като треньор. Като жанр на игра, като построени взаимовръзки сред обособените звена в тима. Естествено, ще има и по-слаби мачове, в които няма да можем да побеждаваме безапелационно или няма да можем да победим. Важното е, че следваме пътя в този план, който мисля, че има огромно бъдеще! ", убеден е Топузаков, на който бе предоставена задачата за по-малко от два месеца да сглоби тим, подготвен за промоция във Втора лига още през идващото лято.

" Аз като треньор постоянно съм бил упорит. На някои може да им звучи необичайно или смешно да приказваме за Трета лига, само че в последна сметка аз желая моя тим да побеждава и да диктува темпото. Този план е повсеместен, той не е единствено първият тим. Има много организация по инфраструктурата. Шефовете и кметът вършат всичко допустимо, с цел да изградим една солидна база, с цел да може да имаме една школа, която да проработи в действителност вярно и да дава плодове след години. Не може да прескачаме стадии и да желаеме първият тим да е на топ равнище, а да нямаме основите на къщата. Стъпка по стъпка и това ще се случи. "

Самият Топузаков не отхвърля, че главната цел на Арда през този сезон е първото място, а съществени виновници за положителните резултати са футболистите, които бързо са се трансформирали в същински тим.

" Да, естествено. Със селекцията и футболистите, които привлякохме - имаме и опитни и млади футболисти, една добра сплав. Голямо благодаря и отлично на момчетата, тъй като за два месеца те в действителност направиха един колектив, който живее и диша за този план. Това се отразява на самите мачове, тъй като те демонстрират, че са задружни, и дружно преодоляваме компликациите. "
 Арда - Розова котловина @@@Треньорът на Арда разкри, че към момента не разполага с мечтаната от него дълбочина в състава, а през зимната пауза ще бъдат привлечени още нови играчи. Топузаков също по този начин разгласи, че с изключение на в Трета лига, съставът от Кърджали ще се бори с всички сили и в шампионата за Купата на Аматьорската лига.

" Селекцията бе напълно подбрана от мен и спортния шеф господин Кременлиев. Ние сме селектирали тези футболисти по постове. Имаме хора, които се доближават към главната група футболисти, които изнасят тежестта на мачовете, само че нямаме такава дълбочина в състава. Сега е моментът да го разглася - цел ще ни бъде и аматьорската купа. Затова и, не че сме подходили несериозно, само че просто дадох късмет на момчета, които по-малко влизат в формалните мачове, против Сокол (Марково) за Купата на България. Нямаме ресурса и нужните футболисти, като брой и като качество, с цел да играем на три фронта. Идва полусезон след два месеца. Ние ще се ориентираме и ще се насочим към футболисти, с които сигурно да подсилим състава и да имаме конкуренция на някои постове, които са по невралгични и рапзполагаме с по един човек. Времето ще покаже до каква степен ще стигнем. "

" Не мога да кажа, че имам някакъв богат опит в треньорската кариера, само че в последна сметка треньорите през днешния ден сме тук, а на следващия ден сме на някое друго място. Ползотворният диалог, който организирах с шефовете, които ме срещнаха с този план, ме убедиха, че напълно нещата ще се случат по чисто и единствено футболни способи. С една стройна конструкция, която занапред построяваме. Аз съм млад треньор и на мен в действителност ми се работи. Определено, това беше предизвикателство. Да стартираме от нулата, освен за мен, а и за всички в клуба. Човек, когато потвърди, че може да направи нещо, удоволствието от свършената работа след това е повече от сладко. "

" Опитвам се, постаравам се. Като всеки треньор, несъмнено и аз позволявам неточности. Винаги се оитвам да си върша разбор и на подготвителния развой и на воденето на мачовете, с цел да бъда в действителност справедлив и прецизен във взимането на решенията си, с цел да може тимът да върви напред. "

Елин Топузаков няма подозрения в сериозните планове на управлението на Арда и локалната община.

" Сигурно ще дойдат и такива моменти. Дори в трета лига, ние не сме непобедими и може да създадем някъде неверна стъпка. Аз нямам причина да не се поверявам на шефовете и на кмета, че нещата са много съществени. Особено в този край, в който има много футболни градове, а в действителност последните години футболът е позамрял. Хората са жадни за спорт и по-високо равнище на футбола. Дай Боже ние да им го доставим следващата година. В живота нищо не се знае. Дай Боже нещата да вървят по този начин, както са за момента, и с от ден на ден огромни вложения, да не прескачаме стадии и да си извървим пътя - клубът, като организация, и тимът, като тим. "
 Арда - Розова котловина @@@Макар да не гледа прекомерно надалеч в бъдещето, Топчо не изключва опцията още през идващия сезон Арда да нападна място в елита на българския футбол, където клубът не е участвал нито един път в своята история.

" Има доста време до тогава. Дай Боже да достигнем и това равнище. Както се споделя, апетитът идва с яденето, в случай че работим добре и успеем да създадем здрави основи на Арда (Кърджали) като клуб и да успеем да притеглим по-класни футболисти за следващата година. "

" В тази Югоизточна Трета лига постоянно е имало положителни тимове, които играят футбол. Не приказваме за някакви борби, а в действителност се играе футбол. Има 5-6 стойностни тима, които в действителност се стараят да играят футбол, и всеки може да затрудни всеки. Естествено, Загорец може би е най-големият ни съперник. Този тим е отракан и с един състав от 2-3 години. Има опитни футболисти, самочувствието и увереността. "

Темата за обстановката в Левски също не бе подмината в диалога ни с младия експерт, който обаче бе безапелационен, че няма право да дава оценки на протичащото в " синия " клуб.

" Аз съм бил 20 години в Левски - като футболист и като треньор. Левски ме е построил като човек и като име, тъй че постоянно ще се интересувам от Левски. Винаги проследявам мачовете по малкия екран и какво се случва, само че в последна сметка съм 7-8 месеца отвън клуба и отвън кухнята, с цел да давам разбори и да върша оценки каква е политиката и какво се случва оттук насетне. Гледам мачовете чисто спортно-технически. В края на шампионата ще забележим дали това е бил сполучлив вид с тази политика, която се води и привличането на толкоз доста футболисти. Естествено, че аз постоянно ще притискам палци за Левски. "

" Ние единствено можем да гледаме в профил, само че без да подлагаме на критика, тъй като не мисля, че всеки има право да дава мнение за Левски! ", приключи Елин Топузаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР