Бившият капитан и мениджър на националния отбор по волейбол Владимир

Бившият капитан и мениджър на националния отбор по волейбол Владимир ...

Бившият капитан отписа шансовете на волейболистите за олимпиада.


Бившият капитан и мениджър на националния отбор по волейбол Владимир Николов се изказа крайно скептично относно шансовете на А тима да се класира за олимпийските игри в Токио `20. България ще има последна възможност на европейската квалификация в Берлин (5-10 януари), където трябва да спечели 8-странен турнир с участието на домакина Германия, Франция, Сърбия, Словения, Холандия, Белгия и Финландия.

"Мисията не е обречена заради двата или трите месеца, които остават, а защото състезателите ще се съберат само за една или две седмици преди квалификацията - посочи Николов пред bTV. - Каквото и да си говорим, Словения има по-добри състезатели от нас. Ние имаме един Цецо Соколов, който е на суперниво, те имат четирима, които играят в топ отбори. Това са фактите. А ние - играчи, които играят в посредствени отбори в Турция... Да се надяваме, че ще бием топ отбори като Франция и Сърбия с една седмица подготовка... Нереално е. Когато състезателите са в топ отбори, те идват готови."

Дългогодишният диагонал на "лъвовете" коментира и ултиматума, който УС на федерацията постави на селекционера Силвано Пранди. Миналия ден президентът на централата Данчо Лазаров обяви, че най-вероятно италианецът ще бъде освободен, ако не се съгласи да върне в отбора опитни играчи, на които реши да не разчита за Евроволей `19.

"В подобна ситуация аз бих си подал оставката, ако някой ми казва кой човек да слагам в отбора поради каквато и да е причина - категоричен бе Николов. - Абсолютно неуместно решение на Управителния съвет на федерацията. Бъдещето ще покаже какво ще се случи. Тук не става въпрос за характери. Става въпрос за подготовка. Силвано е преценил тези хора да не ги вземе и е имал някакви основателни причини. На мен лично не ми хареса ултимативният тон."

Настоящият звезден диагонал на националния отбор Цветан Соколов се изказа по-предпазливо по темата: "Федерацията е взела такова решение, ще чакаме Силвано и той да вземе решение. Дали е правилно, дали не е правилно да се налагат такива ултиматуми на Силвано, аз не мога да кажа."

Самият 71-годишен треньор пък засега отказва коментар по темата. "Не мисля, че е редно да говоря за това пред вас - заяви Пранди пред в. "Тема Спорт". - Това засяга мен и федерацията. Никой не ме е търсил оттам, така че нямам какво да кажа повече. Когато има нещо, което да се коментира, от федерацията ще го направят. Моят разговор е с ръководството, не с медиите."

Източник: segabg.com