Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер се е срещнал с

...
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер се е срещнал с
Коментари Харесай

Билд ам зонтаг: Шрьодер и Путин разговарят няколко часа

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер се е срещнал с съветския президент Владимир Путин като част от напъните да се постави завършек на войната в Украйна и двамата са разговаряли в продължение на няколко часа в четвъртък вечерта, написа немският в. " Билд ам зонтаг ", представен от Ройтерс.

Не е ясно какво е било реализирано по време на диалога. Изданието се базира на човек, осведомен детайлно с дейностите на Шрьодер. То написа, че някогашният канцлер е имал и нескончаем диалог с един от околните съветници на Путин.

Шрьодер е отпътувал от Москва рано през вчерашния ден сутринта със брачната половинка си. Те са летяли до Истанбул.

Изданието не оповестява детайлности за диалозите на Шрьодер в Москва.

Според " Билд ам Зонтаг " Шрьодер, който е персонален другар на Путин и има и връзки с съветски компании, се е срещнал с група украинци с връзки с украинската делегация в договарянията за мир с Русия. Срещата е била в понеделник в Турция. Шрьодер в този момент е единственият, който има пряк контакт с Путин и с висши украински представители, написа немското издание.

Източници от немското държавно управление споделиха, че не са се съгласявали на никаква среща на Шрьодер с Путин в Москва, нито пък са взели участие в подготовката на тази задача.

Шрьодер, който е социалдемократ и беше канцлер на Германия от 1998 година до 2005 година, е в борда на съветския колос " Роснефт " и е ръководител на акционерния комитет на компанията, която е натоварена със задачата да строи " Северен поток 2 ". Той бе свикан от някои немски политици да се отдръпна от постовете си поради съветската инвазия в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР