Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер е преизбран за председател

...
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер е преизбран за председател
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер беше преизбран за председател на съвета на директорите на "Роснефт"

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер е избран отново за ръководител на съвета на шефовете на " Роснефт ", заяви компанията в официално съобщение, представено от ТАСС. Той оглави съвета на шефовете на " Роснефт " през октомври 2017 година.

Шрьодер беше канцлер от 1998 година до 2005 година и беше подложен на остра рецензия от канцлера на Германия Ангела Меркел, откакто държавното управление на Русия издигна неговата кандидатура в съвета на шефовете на " Роснефт ". Германският политик назова решението си " персонален въпрос ", напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Шрьодер е отпред и на съвета на шефовете на компанията " Норд стрийм " 2 (Nord Stream 2), която строи газопровода " Северен поток 2 ". По-рано през днешния ден акционерите на " Роснефт " на годишното си заседание в Красноярск утвърдиха новия състав на съвета на шефовете.

Акционерите утвърдиха и възнаграждението на ръководителя му Герхард Шрьодер в размер на 600 000 $ за работата му през миналата 2017 година. През септември 2017 година акционерите на " Роснефт " усилиха състава на съвета на шефовете от 9 на 11 души, с цел да може в него още веднъж да влезе министърът на енергетиката Александър Новак.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР