Бившият кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс допуска възможността

...
Бившият кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс допуска възможността
Коментари Харесай

Сандърс готов да се кандидатира срещу Тръмп, ако е най-подходящ за свалянето му

Бившият претендент за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс позволява опцията да се яви и на идващите президентски избори през 2020 година, в случай че реши, че е в най-хубава позиция да победи Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"Ако се появи някой различен, който по една или друга причина може да свърши по-добра работа от мен, ще направя всичко допустимо да бъде определен. Ако обаче се окаже, че аз съм най-подходящият претендент, който да победи Доналд Тръмп, евентуално ще се кандидатирам ", сподели Сандърс за сп. "Ню Йорк магазин ". През ноември 2020 година Сандърс ще е на 79 години и в случай че завоюва изборите, ще е най-възрастният нов президент в историята на Съединените щати.

"Не съм един от тези синове на мултимилионери, чиито родители са им казвали, че ще станат президенти на Съединени американски щати. Не се събуждам заран с трескавото предпочитание да съм президент ", добави сенаторът демократ от Върмонт.

С поддръжката на въодушевени млади поддръжници и с стратегия, считана за доста лява за страна като Съединени американски щати, Бърни Сандърс затрудни Хилари Клинтън в първичните избори на Демократическата партия през 2016 година

Някои от предложенията му като универсална система на опазване на здравето бяха употребявани от победили претенденти от Демократическата партия на междинните избори за Конгрес от 6 ноември.

Републиканецът Доналд Тръмп към този момент разгласи, че ще се бори за втори мандат през 2020 година Срещу него се готвят да се явят редица претенденти на демократите за първичните партийни избори. Според допитване на "Морнинг консълт " от началото на месеца любимец е някогашният вицепрезидент Джо Байдън с 26 % поддръжка. Следват Бърни Сандърс с 19 %, Бето О'Рурк с 8 %, сенаторите Елизабет Уорън (4 процента), Камала Харис (4 процента) и Кори Букър (3 процента) и предприемачът Майкъл Блумбърг (2 процента).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР