Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска заяви, че

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска заяви, че
Коментари Харесай

Опозицията гарантира безопасност на Лукашенко, ако той си иде с мир

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска съобщи, че беларуската съпротива е подготвена да даде на президента на страната Александър Лукашенко " гаранции за сигурност ", в случай че той си отиде спокойно от властта.

На въпрос на публицисти от украинското издание  дали на победилия на скорошните избори с 80% от гласовете Лукашенко ще бъдат дадени гаранции, Тихановска, която се намира в Литва отговори:

" Това е въпрос на разискване. Разбира се, в случай че той си отиде спокойно, човешки, такава възможност има. Даже може да се каже - убеденост. Лично аз би трябвало да приказвам с всички хора. И мнението на всички хора ще бъде взето поради по този въпрос ".

На спомагателен въпрос за гаранции за сигурността на Лукашенко, Тихановска отвърна, че президентът ще получи " дори повече ". Но не посочи дали става въпрос за по-сигурни гаранции.

Изявлението на Тихановска е ден след срещата на Лукашенко с съветския президент Владимир Путин, на която Путин още веднъж го поздрави с избирането му за шести мандат и разгласи, че Русия ще отпусне заем от $1.5 милиарда на Беларус. При това съветският президент посочи, че, зародила след избора на Лукашенко и последвалите масове митинги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР