Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска смята за

...
Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановска смята за
Коментари Харесай

Тихановска: Новите избори в Беларус да са под контрола на ОССЕ

Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска счита за належащо в родината й да бъдат създадени нови избори под контрола на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Тя съобщи това във видеобръщение, поместено през днешния ден на уеб страницата на американския вестник "Ню Йорк таймс ", съобщи ТАСС.

"Нуждаем се от нови, почтени избори. Те могат да бъдат извършени от ОССЕ ", означи Тихановска. Бившият претендент на президентските избори акцентира, че митингите в Беларус не са от геополитически темперамент, предава Българска телеграфна агенция.

"Това не е нито проруска, нито проевропейска гражданска война ", уточни Тихановска. "Това е демократична гражданска война ".

В Беларус, където на 9 август се състояха избори за президент, повече от месец има протестни акции. По данни на беларуската ЦИК настоящият държавен глава Александър Лукашенко е победил с 80,10 % от гласовете. На второ място с 10,12 на 100 е Светлана Тихановска, която не призна резултатите от изборите и съобщи, че те са фалшифицирани, напомня ТАСС.

Тя напусна Беларус и инициира основаването на Координационен съвет на опозицията, който приканва митингите да продължат, до момента в който държавното управление не се съгласи да бъдат създадени нови избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР