Бившият израелски премиер Нафтали Бенет, който действаше като посредник между

...
Бившият израелски премиер Нафтали Бенет, който действаше като посредник между
Коментари Харесай

Нафтали Бенет: Путин ми обеща да не убива Зеленски

Бившият израелски министър председател Нафтали Бенет, който действаше като медиатор сред управлението на Русия и Украйна при започване на 2022 година, показа спомените си за контактите с двете страни. В изявление, оповестено нощес с журналиста Ханох Даум, той твърди, че съветският водач Владимир Путин го е уверил при започване на специфичната военна интервенция в Украйна, че украинският президент Володимир Зеленски не е застрашен от физическа кавга, оповестява ТАСС.
Това е първото изявление на Бенет, откогато се отдръпна от политиката през лятото на 2022 година По време на съвсем петчасовия диалог, фрагмент от който беше излъчен по 12-ти канал на израелската телевизия, а цялостният запис беше оповестен в канала на експремиера в YouTube, той засегна тематиката за Украйна. Припомняйки си пътуването си до Москва на 5 март 2022 година, където имаше среща с Путин в Кремъл, Бенет твърди, че тогава са обсъждали и ориста на Зеленски.

„ Знаех, че Зеленски е застрашен. Той се криеше в някакъв бункер, за който никой не знаеше. Но по някое време, три-четири часа след началото на срещата, запитвам: „ Кажете ми, нали не възнамерявате да го убиете? " Той: " Няма да убия Зеленски ". И тогава му споделих: " Искам да изясня, вие ми даване думата си, че няма да убиете Зеленски. " Той отговори: " Няма да убия Зеленски ". описа Бенет за диалога си с Путин.
След срещата в Кремъл, продължи някогашният израелски министър председател, на път за летището той се обадил на Зеленски и го уверил, че не е в заплаха. Веднага по-късно, означи Бенет, украинският президент " се върна в кабинета си и записа видео от кабинета си ", в което съобщи, че не се опасява от нищо.
Според израелския политик в този миг съветският водач е направил огромна отстъпка. „ Зеленски също направи доста огромна отстъпка тази събота. (...) Зеленски отхвърли да се причисли към НАТО. Това бяха големи отстъпки и от двете страни “, счита някогашният министър председател на еврейската страна.

Нафтали Бенет означи още, че украинският президент го е помолил да се обърне към съветското управление след началото на спецоперацията, като от негова страна това е било „ молба за помощ “. „ Зеленски ми се обади и ме помоли да се свържа с Путин. Имам всичко на запис. (...) Беше му доста мъчно. Не забравяйте, че тогава той беше сигурен, че дните му са преброени, че ще го унищожат ", сподели някогашният израелски министър председател. В същото време добави, че е „ изцяло е координирал всичките си дейности " с водачи на Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
05 Фев 202326105 Фев 20235205 Фев 202314205 Фев 20239605 Фев 202382505 Фев 2023599КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023362311 Яну 2023224328 Яну 2023292626 Яну 2023565
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР