Бившият изпълнителен директор на Wells Fargo Джон Стъмпф трябва да

...
Бившият изпълнителен директор на Wells Fargo Джон Стъмпф трябва да
Коментари Харесай

Вивш банков шеф в САЩ с доживотна забрана за работа и глоба от 17,5 млн. долара

Бившият изпълнителен шеф на Wells Fargo Джон Стъмпф би трябвало да заплати 17,5 млн. $ за основаване на подправени сметки на банката , заяви Би Би Си.

Освен това му беше неразрешено да работи във финансовата промишленост „ по какъвто и да е метод “ за цялостен живот.

Това е необичаен образец за това, че върховен банков началник е персонално осъден за това, че не е съумял да спре нарушаванията.

Обвиненията пристигнаха, откакто бе разкрито, че милиони подправени банкови сметки са основани за реализиране на задачите на продажбите .

През август 2017 година от трезора обявиха, че до 3,5 милиона акаунта може да са основани за клиенти без тяхно позволение. Сметките са основани за интервал от осем години. -->

Забраната за работа във финансовата сфера за цялостен живот за Стъмпф е по-строга от всичко, с което се сблъскват ръководителите на финансовата промишленост след финансовата рецесия през 2008 година

Службата за надзор на валутата - админът на федералната банкова система - също съобщи, че се е решила проблеми с други двама някогашни ръководители и огласи обвинявания против петима други някогашни чиновници.

Когато Стъмпф напусна банката, откакто абсурдът беше оголен за първи път през 2016 година, той беше нападнат в Туитър от сенатора от Масачузетс - а в този момент и гледаща към президентския пост - Елизабет Уорън.

По това време бе обявено, че той се е отдръпнал от банката със 130 милиона $.

В отговор на решението, основният изпълнителен шеф на Wells Fargo Чарли Шарф написа на чиновниците:

„ По времето на проблемите с продажбите практиката не е разполагала с подобаващи хора, конструкция, процеси, надзор или просвета, с цел да предотврати несъответствуващото държание. Това е било непростимо. Нашите клиенти и всички вие заслужихте повече от управлението на тази компания. "

Това е последният регулаторен удар върху проблематичната компания.



През 2018 година Wells Fargo беше санкционирана с рекордните 1 милиарда $ от два американски регулатора за привършване на следствия за застраховки на коли и нарушавания на ипотечните заеми.

Санкциите бяха наложени от Бюрото за финансова отбрана на потребителите (CFPB) и Службата за надзор на валутата.

В допълнение към санкцията банката получи разпореждане и да възвърне средствата на клиентите . От банката се съгласили на съглашение без да признаят позволени неточности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР