Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори по всички

...
Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори по всички
Коментари Харесай

Майкъла: Стойчо Младенов казва истината, но не трябва да търси вината в Левски

Бившият изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла приказва по всички настоящи тематики към „ червените”. Той разгласи, че треньорът на отбора Стойчо Младенов споделя истината за привлечените футболисти от Локомотив Пловдив.

„ Мога да потвърдя, че Стойчо Младенов споделя истината. Искаше единствено двама футболисти от Локомотив Пловдив и пусна докладна за тях. Останалите бяха доведени от шефовете – „ Титан”. Това изпълнителен шеф беше и Венци Живков. По това време в ЦСКА се пускаше докладна за всичко. Беше значимо за нас треньорът да се обоснове за какво желае даден футболист. Стойчо Младенов пусна докладна за двама от Локомотив Пловдив. Останалите си бяха някаква договорка на шефовете”, стартира Илиев пред Gong.bg.

“Левски ни сподели по какъв начин почитателите обичат тима си. През последните две години събраха милиони. Наистина и акцията на ЦСКА в този момент върви добре, само че ние имаме образец от тях”, добави той.

„ Стойчо Младенов не би трябвало да търси виновността в Левски. Тази имитация за „ сините братя” беше неуместна. Не би трябвало да търсим виновността другаде. Ние сме си отговорни, че допуснахме да се случи това превръщане на ЦСКА. От Левски са прави да ни се подиграват и би трябвало да търпим”, продължи той.

„ Най-доброто за ЦСКА ще е да си направи стадиона. Това обаче не мисля, че може да се случи в тези периоди, които се слагат. Немислимо е до 2023 година да бъде издигнат „ Българска армия”. Парите могат да се обезпечат от спонсори, може да се продаде и името на стадиона. Виждате, че на всички места в Европа е по този начин. Ако Гриша Ганчев построи нов стадион на ЦСКА, би трябвало да му създадат монумент пред него. Какво ще се случи с ЦСКА, в случай че Ганчев реши да си тръгне? Същото като с Левски…И те имаха за притежател един от най-богатите хора в България, само че в този момент са под водата”.

„ Смятам, че Лудогорец бързо ще натрупа преднина в състезание напролет. ЦСКА не играе добре, има някои футболисти, които са слаби. Странно по какъв начин Браян Морено е притеглен и идва с травма. Тези неща и преди се случваха. Основното за ЦСКА е стадионът. За Купата и Левски набира скорост. Очаквам да се намесят съществено и в шампионата. Наско и Мъри са добър тандем. „ Сините” започнаха да играят добър футбол. Левски се завръща като фактор в шампионата, дружно с ЦСКА. Така е било постоянно, като се изключи последните 10 години. Тепърва на Лудогорец ще му бъде по-трудно. Конкуренцията от страна на ЦСКА и Левски още веднъж я има. В Разград ми прави усещане, че през последните две години не могат да случат на треньор”, разяснява още той.

„ Държавата би трябвало да обърне съществено внимание на футбола. Работил съм с новият състезателен министър Радостин Василев и считам, че той може да направи измененията, които се желаят, с цел да тръгне футболът ни нагоре. През последните 30 години всичко е една нула. Нямаме нито един стадион, издигнат от страната. В София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново … това са все футболни градове. Когато аз започнах работа в ЦСКА децата упражняваха на разнообразни места към София, направихме три терена. Сега Ганчев и Инджов направиха Панчарево, което е похвално. Не мисля, че министърът ше разреши „ Българска армия” да бъде съборен, а по-късно градежът да не бъде приключен. Прав е и Мъри като споделя, че в България, когато предложиш нещо ново незабавно ти се споделя, че това няма по какъв начин да стане, вместо по какъв начин може да стане. Това би трябвало да се промени. Трябва да се намерения по какъв начин да задържим децата в залите и стадионите, да ги оттласнем от компютърните игри. Трябва да се вкарат още веднъж надпреварите сред класовете, сред училищата”, сподели още Майкъла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР