Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош застава отново пред

...
Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош застава отново пред
Коментари Харесай

Бившият шеф на НДК Боршош на съд в петък

Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош застава още веднъж пред Софийския градски съд в петък. Това е втори опит за старт на процеса, откакто в края на май състав на Софийски градски съд върна делото на прокуратурата поради процесуални нарушавания и несъгласия в обвиняванията за заграбване, занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби.

Обвинителният акт е поправен и импортиран още веднъж, а разпоредителното съвещание е планувано за 28 септември, оповестиха от Софийски градски съд.

Боршош би трябвало да дава отговор за нецелево предписание с пари от бюджета за над 3,4 млн. лв., 15 неизгодни покупко-продажби, заграбване на близо 4 млн. лв., както и за занемареност при консумиране на средства. По делото е обвиняем и някогашният ръководител на борда на шефовете на НДК Валентин Кръстев, който е упрекнат за това, че е принудил трима чиновници на НДК да подпишат протокол за социална поръчка, в който да занижат оценката на един от участниците и да завишат на различен.

След връщането на делото преди 3 месеца от Софийска градска прокуратура не внесоха митинг. Магистратите са решили, че откритите от състава на Софийски градски съд несъгласия не са съществени и може бързо да бъдат отстранени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР