Бившият изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца Орлин

...
Бившият изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца Орлин
Коментари Харесай

Бившият директор на МБАЛ „Христо Ботев във Враца съди Прокуратурата

Бившият изпълнителен шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца Орлин Цветков е завел дело против прокуратурата, научи организация BulNews.
Информацията беше доказана от юриста му. Искът на Цветков е провокиран от уронване на престижа му поради дело, по което е бил оневинен.
В центъра на правосъдните прения е процесът, който някогашните изпълнителни шефове Орлин Цветков и Светозар Луканов, както и ексначалника на отделението по Съдова хирургия в лечебницата доктор Румен Цветанов, завоюваха против държавното обвиняване. Срещу тримата бяха повдигнати обвинявания за източване на врачанската болница с към 30 000 лв., преведени на шуменски доктор за опазване на отделението в МБАЛ „ Христо Ботев “.
След като тримата обвинени потвърдиха невинността пред Районния съд, те бяха оправдани и от окръжните магистрати във Враца. Прокуратурата обаче се възползва от опцията да върне процеса изначало и изиска възобновяването му посредством основния обвинител.
Апелативният съд в София обаче отхвърлил жалбата и удостоверил присъдата по въззивно дело ВНОХД 220/2020 на врачанския областен съд, което оневинява Цветков, Луканов и Цветанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР