Бившият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов

...
Бившият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов
Коментари Харесай

Бившият шеф на БЕХ Петьо Иванов бил в конфликт на интереси

Бившият изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов е бил в спор на ползи, до момента в който е съвместявал този пост с присъединяване си в съвета на шефовете на " Булгаргаз ". Иванов бе отхвърлен от поста през юли т.г. Решението на Антикорупционната комисия е взето на 18 септември, само че е оповестено през днешния ден.

От Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) пишат, че като началник на БЕХ Иванов непозволено е дал своя вот самичък за себе си при назначението си в " Булгаргаз ". Той самичък си е определил заплатата. За това му е наложена санкция от 15 хиляди лева и е постановено отнемането на получените приходи (около 60 хиляди лева, в случай че се съди по декларация пред самата КПКОНПИ).

Актът може да се апелира пред Административен съд - София, в период от 14 дни след връчването, което не е ясно по кое време е станало. Към момента няма данни за постъпила тъжба против това решение. От Антикорупционната комисия дават съответни образци за открития спор на ползи.

В един от тях се споделя: " на 03 декември 2018 година в град София (Иванов) е подписал самичък със себе си Договор № РД-ЛС-БГ-31 за възлагане на ръководството, от една страна като Изпълнителен шеф на БЕХ, а въпреки това като член на СД на " Булгаргаз " ЕАД, с което е нарушил възбраната по член 58, изр. второ от ЗПКОНПИ ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР