Бившият изпълнителен директор на 21st Century Fox“ Джеймс Мърдок, син

...
Бившият изпълнителен директор на 21st Century Fox“ Джеймс Мърдок, син
Коментари Харесай

Синът на Рупърт Мърдок напуска медийната група на баща си

Бившият изпълнителен шеф на „ 21st Century Fox “ Джеймс Мърдок, наследник на медийния магнат Рупърт Мърдок, подаде оставка от борда на „ News Corp “   заради конфликти по публицистичното наличие.

47-годишният правоприемник на магната през последните месеци намерено подлага на критика медийното отразяване в изявленията на „ Empire News Corp “.
Според писмо, написано от Джеймс Мърдок и оповестено в петък от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), оставката му се дължи на „ различия във връзка с несъмнено публицистично наличие, оповестено от новинарските издания на компанията и някои други стратегически решения “.

„ News Corp “ е притежател на вестниците на „ Уолстрийт Джърнал “, „ Ню Йорк пост “, “Таймс “и „ Сън “, само че не и на Фокс Нюз на Рупърт Мърдок.

Решението на Джеймс Мърдок ускорява стъпките към неговото изключване от фамилната медийна империя, която се разраства от вестникарска група в Австралия.

През януари той осъди скептицизма към климатичните промени на някои медии на Мърдок, базирайки се на отразяване на пожарите, които опустошиха огромни елементи от Австралия. В изказване, необятно отразено от американските медии по това време, Мърдок и брачната половинка му показаха своето „ отчаяние “ от някои от отразяванията на „ News Corp “ и Фокс.

Рупърт и Джеймс Мърдок се разминават и в политическите си възгледи.

Докато Рупърт Мърдок е дълготраен покровител на републиканския президент Доналд Тръмп, неговият наследник подари стотици хиляди на претендента на демократите Джо Байдън през 2020 година

Джеймс Мърдок, който оглави „ 21st Century Fox “, преди да се отдръпна предходната година, когато „ Дисни “ закупи по-голямата част от активите на групата, започва лична частна холдингова компания „ Lupa Systems “, с присъединяване във „ Vice Media “.

" Благодарим на Джеймс за многогодишната му работа в компанията. Пожелаваме му триумф в бъдещите му инициативи ", споделяха в изказване Рупърт Мърдок, изпълнителен шеф на „ News Corp “, и братът на Джеймс Лаклан Мърдок. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР