Бившият изпълнителен директор и управител на Пирин (Благоевград) Венко Попов

...
Бившият изпълнителен директор и управител на Пирин (Благоевград) Венко Попов
Коментари Харесай

Бивш шеф на Пирин: Вътрешни проблеми доведоха до срамни резултати

Бившият изпълнителен шеф и шеф на Пирин (Благоевград) Венко Попов приказва пред Българска телеграфна агенция за протичащото се в обичания му клуб. " Орлетата " нощес изгубиха тежко с 1:4 от Септември (София) и след 15 кръга са на предпоследното 15-о място единствено с 8 точки. Малцина чакаха подобен сезон, макар тежката стратегия първоначално и изненадващата треньорска промяна дни преди първия мач. Отгоре на това, 2022-а година е юбилейна за футбола в града, защото тъкмо преди 100 години е основан първият футболен клуб там.

" Не съм покрай тима от към година, само че виждам мачовете по малкия екран. Малко е да се каже, че резултатите са срамни. Но има вътрешни проблеми и очевидно оттова идват тези резултати. Ръководителите на клуба са млади момчета, които нямат опита, само че ще се научат. Трябва обаче да са наясно, че към този момент не са футболисти или почитатели, а имат напълно, напълно друга роля, сподели Венко Попов.

" Явно има и проблеми в съблекалнята, откакто се видя, че към този момент някогашният треньор не е съумял да наложи надзор. Хубаво е ръководителите в Пирин да се учат, само че те до един са неопитни в тази си роля, тъй че не виждам от кого ще се учат ".

В българския футбол като че ли по традиция слабите резултати на даден тим се изясняват с безпаричие. В Пирин обаче очевидно не е по този начин.

" Най-жалкото е, че в никакъв случай преди Пирин не е разполагал с подобен бюджет. Според годишния финансов доклад за 2021-а година, са платени 3,6 милиона лв. осигуровки и хонорари. Значи казусът не е в парите, а някъде другаде ".

" Добро решение беше, че беше махнат ирландския треньор Уорън Фийни, с цел да се предотврати изпадане на тима предходната година. След това пристигна Ради Митревски и той сподели, че може да се оправи. Той си е локално момче, работил е преди този момент в школата, хората го познават и го харесват. Но за жалост не си взехме записка и не мога да си обясня за какво стана неговата промяна тъкмо преди първия мач за сезона. Моето мнение е, че не е бил склонен с нещо, счита още Попов, който има сериозен опит в ръководството на Пирин и в много по-тежки времена.
 Христо Янев: Целта ми е да реализира резултатите, които ще са приемливи за клуба
Христо Янев: Целта ми е да реализира резултатите, които ще са приемливи за клуба

" Оттам насетне всичко останало ще бъде бонус "

" Въпреки тежкото проваляне, се надявам атмосферата в съблекалнята да се усъвършенства. И приканвам да се даде късмет на още млади момчета. Има същински изгряващи гении, само че би трябвало да им се дават минути на терена. Иван Тасев е един от тези, които имат огромен капацитет и за Първа лига. Илиян Христов също направи доста мощен мач против Левски и също би трябвало да получи още благоприятни условия. На мене като почитател на тима тези двама млади играчи ми вършат доста положително усещане, споделя още някогашният полузащитник.

Той приветства назначението на новия треньор Христо Янев и му пожелава триумф, макар сложната обстановка, в която влиза. От стадион " Христо Ботев " през днешния ден оповестиха името на треньора, а на следващия ден следва и формалната му презентация.

" Янев е интелигентно момче. Надявам се да се оправи. Срещу Локомотив (Пловдив) ще ни бъде доста тежко. Но съм оптимист тъй като играем обичайно сполучливо против този съперник на наш терен. А и с нов треньор постоянно има подтик в тима и нека това са се отрази и при нас. Очаквам Пирин да изиграе един добър мач и всички, които обичаме тима, да се поздравим с три точки ".

Според него проблеми при селекцията не трябва да се търсят, защото в съблекалнята има доста качествени играчи. Напускането на опитни футболисти като Станислав Манолев и Светослав Дяков несъмнено тежи, само че тяхното решение беше ясно от дълго време и е трябвало да се потърсят хора, в случай че има потребност.

На въпрос къде вижда Пирин в края на сезона, Венко Попов отговори: " Надявам се в златната среда на класирането. Много точки се изгубиха, тъй че мъчно ще се навакса за освен това.

" Призовавам хората, които ръководят клуба, да пазят този човек Пол Белогур, който обезпечава финансите. Предполагам, че е отчаян, само че има способи по които да бъде извоювано още веднъж доверието му и да влага още повече. На първо място парите би трябвало да се харчат за напълно футболни неща - терени, школа, инфраструктура ", сподели Попов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР