Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще оглави италианските консерватори на

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще оглави италианските консерватори на
Коментари Харесай

Берлускони се връща в политиката, какво обеща на избирателите си?

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони ще оглави италианските консерватори на парламентарните избори следващата година. В изявление за италианския вестник " Кориере каузи сера " Берлускони даде обещание понижаване на налозите и великодушни обществени дотации, с цел да притегли повече гласоподаватели.

До наскоро политическата кариера на Берлускони изглеждаше завършила поради здравословните му проблеми и присъдата му по дело за данъчни измами, поради което той беше изключен от Народното събрание. Но в неделя десноцентристката партия " Форца Италия " реализира победа на локалните избори в редица италиански градове и това подхрани хипотезите, че Берлускони може да се върне в политиката, отбелязва ДПА.

Берлускони напомни, че в реалност той в никакъв случай не е обявявал своето отдръпване от политиката.

Заради престъпното си досие той обаче няма право да се кандидатира на избираема служба до 2019 година Берлускони се обърна към Европейския съд за правата на индивида, с цел да бъде анулирана тази възбрана. Но в случай че това не се случи, той дава обещание, че " ще бъде в близост, с цел да управлява предизборната акция ".
Той сподели, че приготвя предизборна стратегия, която ще включва концепциите за плосък налог и за главен приход за най-бедните. Берлускони обаче не посочи от кое място ще откри парите. Бившият министър председател загатна, че в програмата ще бъде заложен и по-твърд метод по миграционния въпрос. Берлускони разказа обстановката с мигрантите като изцяло излязла от контрола.

Засега не е ясно по какъв начин ще наподобява предизборната консервативна коалиция на Берлускони. Причините за това са неяснотите за изборните правила и съперничеството сред Берлускони и Матео Салвини, водача на евроскептичната и антиимигрантска партия " Северна лига ", за водачеството на консервативната коалиция.

Във всеки случай се обрисува следващата година изборите в Италия да бъдат трипартийна конкуренция - сред консервативния лагер, левоцентристката Демократична партия и евроскептичното " Движение 5 звезди ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР