Бившият италиански премиер Силвио Берлускони съобщи, че ще оглави италианските

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони съобщи, че ще оглави италианските
Коментари Харесай

Ел Кавалере се завръща

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони заяви, че ще оглави италианските консерватори на парламентарните избори следващата година. В изявление за в. Corriere Della Sera Берлускони даде обещание понижаване на налозите и великодушни обществени дотации, с цел да притегли повече гласоподаватели, добавя Reuters.

До наскоро политическата кариера на Берлускони изглеждаше завършила поради здравословните му проблеми и присъдата му по дело за данъчни измами, поради което той беше изключен от Народното събрание. Но в неделя десноцентристката партия "Форца Италия " реализира победа на локалните избори в редица градове и това подхрани хипотезите, че Берлускони може да се върне в политиката.

В изявлението Берлускони напомни, че в реалност той в никакъв случай не е обявявал своето отдръпване от политиката.



Заради престъпното си досие той обаче няма право да се кандидатира на избираема служба до 2019 година Берлускони се обърна към Европейския съд за правата на индивида, с цел да бъде анулирана тази възбрана. Но в случай че това не се случи, той дава обещание в изявлението в. "Кориере каузи сера ", че "ще бъде в близост, с цел да управлява предизборната акция ".

Той сподели, че приготвя предизборна стратегия, която ще включва концепциите за плосък налог и за главен приход за най-бедните. Берлускони обаче не посочи от кое място ще откри парите. Бившият министър председател загатна, че в програмата ще бъде заложен и по-твърд метод по миграционния въпрос. Берлускони разказа обстановката с мигрантите като изцяло излязла от контрола.



Засега не е ясно по какъв начин ще наподобява предизборната консервативна коалиция на Берлускони. Причините за това са неяснотите за изборните правила и съперничеството сред Берлускони и Матео Салвини, водача на евроскептичната и антиимигрантска партия "Северна лига ", за водачеството на консервативната коалиция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР