Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обеща истинска данъчна революция, след

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обеща истинска данъчна революция, след
Коментари Харесай

Берлускони и съюзниците му обещават данъчна революция

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони даде обещание " същинска данъчна гражданска война ", откакто консервативната му коалиция одобри предизборната стратегия, която не включва проекти за излизане от еврозоната, оповестява ДПА.

Блокът на Берлускони, в който влизат " Форца Италия ", крайнодясната Северна лига и " Братя италианци ", води съгласно социологическите изследвания преди парламентарните избори на 4 март.

 Берлускони: Италия не би трябвало да напуща еврото
Берлускони: Италия не би трябвало да напуща еврото

Лидерът на Северната лига Матео Салвини дава смесени сигнали за еврото

Алиансът планува въвеждане на 23-процентов плосък налог върху приходите на семействата и приходите на фирмите, разгласи 81-годишният политик в изявление за Mediaset - медия, която е благосъстоятелност на фамилията му.

Той разяснява платформата след приемането й тази нощ от партиите. Тя е наречена " Програма за Италия ", която е от 10 точки. В нея не се слага под въпрос участието на страната в еврозоната.

В предишното Северната лига и " Братя италианци " водиха акция за излизане от валутния съюз, до момента в който Берлускони предложи, последно през октомври 2017 година, отчасти занемаряване на еврото и основаване на система с две валути.

Но в този момент в предизборната стратегия неразбираемо се приканва за " повече политики, по-малко администрация в Европа ", обещавайки по-малко да се заплаща за бюджета на Европейски Съюз и конституцията на Италия би трябвало да господства над законодателството на съюза.

Берлускони също дава обещание анулация на налога върху автомобила , налог завещание, заможен налог при първо жилище, както и някои корпоративни такси.

Консервативният водач, който преди оферираше 20% плосък налог , означи, че данъчната ставка не би трябвало бъде по-висока от 33% , с цел да не се предизвиква укриването на налози.

Според изследване, качено от уеб страницата YouTrend, блокът на Берлускони води с 37%, последван от M5S с 28% и обединението на Демократическата партия е подкрепяна от 27,1 на 100.

Ако алиансът на Берлускони завоюва минимум 40% от гласовете, той ще успее да си обезпечи парламентарно болшинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР