Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е прекарал спокойно втора нощ

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е прекарал спокойно втора нощ
Коментари Харесай

Берлускони е прекарал втора нощ в болницата, приятелите му са обнадеждени

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони е прекарал умерено втора нощ в интензивното поделение на болничното заведение " Сан Рафаеле " в Милано и реагира позитивно на лекуването, съобщи Ройтерс, като се базира на италианския министър на външните работи Антонио Таяни.

Осемдесет и шест годишният милиардер и медиен магнат беше признат по неотложност в болничното заведение в сряда, което провокира опасения за нежното му здравословно положение. Той боледува от хронична левкемия от известно време и е бил признат в отделението за интензивно лекуване поради зараза на белите дробове, оповестиха през вчерашния ден неговите лекари.

Таяни, който е някогашен съдружник на управлявалия четири мандата някогашен министър председател, заяви пред италианската държавна телевизия РАИ, че е разговарял с персоналния доктор на Берлускони Алберто Дзангрило и ситуацията наподобява по-обнадеждаващо. " (Дзангрило) ми сподели, че той е спал добре, че за него се поставят интензивни грижи и той реагира позитивно на лекуването ", добави външният министър. " Това ни дава причина да бъдем оптимисти. (Берлускони) е лъв и също по този начин е физически мощен. Ние желаеме да бъдем оптимисти ", сподели още Таяни.

Партията " Форца Италия " на Берлускони е част от дясната коалиция на италианския министър председател Джорджа Мелони, макар че той няма директна роля в държавното управление ѝ, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР