Бившият италиански премиер Матео Ренци обяви, че напуска лявоцентристката Демократическа

...
Бившият италиански премиер Матео Ренци обяви, че напуска лявоцентристката Демократическа
Коментари Харесай

Бившият премиер на Италия Ренци прави своя партия

Бившият италиански министър председател Матео Ренци разгласи, че напуща лявоцентристката Демократическа партия, с цел да образува своя лична партия, евентуално дестабилизираща сегашната ръководеща коалиция.
" Реших да напусна Директива за птиците и да изградя дружно с други нова групировка, която да прави политика по друг метод ", написа Ренци във Фейсбук едвам седмица, откакто обединението на демократите с " Движение 5 звезди " завоюва избор на доверие в Народното събрание.
Самият Ренци не е част от новото държавно управление, образувано сред Директива за птиците и Д5З, с цел да осуети проектите на крайнодесния водач и някогашен министър на вътрешните работи Матео Салвини да свика предварителни избори, които смяташе, че ще го създадат министър председател.
Ренци беше приветстван като модернизатор, когато стана най-младият министър председател на Италия на 39-годишна възраст през 2014 година Той се трансформира в разграничителната фигура в Директива за птиците, изключително за левицата на партията, която значително е лоялна към партийния водач Никола Дзингарети.
" След седем години на другарски огън мисля, че би трябвало да отбележим, че нашите полезности, хрумвания, фантазии не могат всеки ден да бъдат обект на вътрешни кавги ", написа Ренци.
Той подаде оставка като министър-председател през 2016 година и връзките му с партията провокираха многократни спекулации, че ще се отдели, с цел да образува своя лична, по-центристка партия.
" Победата, която постигнахме в Народното събрание против популизма и Салвини, е значима за спасяването на Италия, само че това не е задоволително ", написа Ренци.
" Сега става въпрос за построяването на млада, новаторска, феминистка партия, в която да се стартират хрумвания и оферти за Италия и за нашата Европа. Има голямо пространство за друга политика ", изясни той.
Италианските медии оповестяват, че към 30 законодатели може да се причислят към Ренци, само че той сподели, че ще продължи да поддържа държавното управление на премиера Джузепе Конте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР