Бившият италиански премиер Матео Ренци каза днес, че ще съчетае

...
Бившият италиански премиер Матео Ренци каза днес, че ще съчетае
Коментари Харесай

Екс премиер става главен редактор на вестник

Бившият италиански министър председател Матео Ренци сподели през днешния ден, че ще съчетае политическата си кариера на сенатор и водач на центристка партия с поста, който ще поеме като основен редактор в печатна медия, съобщи Ройтерс.

Ренци ще оглави вестник " Риформиста " – малко либертарианско издание, известно с рецензиите си против италианската правосъдна система, за която той е написал и книга, отбелязва организацията.

" Ще бъда редактор за една година – от 3 май 2023 година до 30 април 2024 година, а по-късно ще видя с какво ще се захвана като порасна ", сподели 48-годишният политик на конференция в Рим.

Ренци беше отпред на левоцентристко държавно управление в интервала 2014-2016 година Той подаде оставка, откакто загуби парламентарен референдум, само че продължи да бъде водач на Демократическата партия до момента в който не загуби изборите през 2018 година По-късно основа партията " Италия вива ", която в коалиция с друга групировка, завоюва 8% от гласовете на парламентарните избори предходната година, като по този метод той бе избран отново за член на Сената – горната камара на Народното събрание, напомня Ройтерс.

В Италия депутатите имат право да работят и в други сфери отвън политиката.

Ренци има приход от конферентни кръгове и от участието си в борда на саудитски институт. В последната си данъчна декларация, оповестена на уеб страницата на Сената, за 2021 година Ренци е заявил приход от повече от 2,5 милиона евро (2,7 милиона долара), отбелязва организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР