Бившият игумен на Бачковския манастир архимандрит Симон ще бъде 101-ят

...
Бившият игумен на Бачковския манастир архимандрит Симон ще бъде 101-ят
Коментари Харесай

Бившият игумен на Бачковския манастир става 101-ят свещеник в Русенско

Бившият свещеник на Бачковския манастир архимандрит Симон ще бъде 101-ят духовник в Русенска епархия, където бе изпратен с решение на Светия синод, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Очаква се той да дойде в Русе на 23 декември, където ще разиска бъдещата си църковна работа с Русенския митрополит Наум.

„ Все още не мога да ви кажа къде ще служи, ще му предложим няколко разновидността. Зависи какво той ще си избере, с цел да може да бъде най-полезен на актуалните потребности на епархията. Знаете, че той е човек, който към 3 години и нещо беше свещеник на Бачковския манастир, направи доста за светата обител. Надявам се, че там, където бъде подложен, ще бъде потребен и в действителност ще бъде един добър ход за ръководството на митрополията “, разяснява дядо Наум.

Епархията има 230 енории, които се обслужват единствено от 100 свещеници, от които 20 са в следпенсионна възраст. „ За страдание потребността от свещенослужители е повсеместна, освен в нашата епархия. Аз постоянно съм благодарил на конференциите, които сме провеждали със свещениците, за това, че всеки един се стреми да извършва това, което се желае от него в мястото, където е подложен, с религия, боязън Божи и с отношение. Това е най-хубавото “, показа още митрополит Наум.

Доайенът на свещениците в Русенската епархия е ставрофорният свещеноиконом Минко Казаков, който навърши 85 години и служи в катедралния храм „ Света Троица “ в Русе. „ Празнувахме и 55 години от ръкоположението му, тъй че се надяваме Бог да му подарява още дълги години живот и здраве! “, пожела владиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР