Бившият играч по крикет Имран Хан обяви победа на изборите

...
Бившият играч по крикет Имран Хан обяви победа на изборите
Коментари Харесай

Спортна легенда е новият президент на Пакистан

Бившият състезател по крикет Имран Хан разгласи победа на изборите и даде обещание "нов " Пакистан, съобщи АР.

Хан, който желае да бъде идващият министър-председател на Пакистан, сподели в излъчено по малкия екран послание към нацията, че "благодарение на Бога спечелихме и постигнахме триумф ". "Ако е рекъл Бог, ще дадем образец ", съобщи той.

Хан и неговата партия резервират безапелационна преднина при бавното и провлечено броене на гласовете от вчерашните избори в Пакистан, белязани от изказвания за машинация и принуждение.



Представители на изборните управляващи споделиха, че по-късно се чакат публични резултати от гласуването.

Повече от 10 телевизионни канала в Пакистан обаче предвиждат въз основа на частични резултати, употребявайки свои неоповестени методологии, че Хан получава 119 от 270-те депутатски места, които се оспорваха на изборите.

Останалите места в 342-членната долна камара на Народното събрание включват непокътнати места за дами и малцинства. Гласуването за две места беше отсрочено, откакто един претендент умря в акцията, а различен беше дисквалифициран.

Все още не е ясно дали ръководеното от Хан Движение за правдивост ще завоюва нормално болшинство или ще би трябвало да сформира коалиция.





Но още преди да бъдат преброени и половината гласове, водещият противник на Хан - Шахбаз Шариф, който оглавява Пакистанската мюсюлманска лига (Наваз) на намиращия се в пандиза някогашен министър-председател Наваз Шариф, отхвърли резултатите от изборите, предизвиквайки паника, че недоволни губещи може да забавят съставянето на идващото държавно управление.

Според телевизионните прогнози неговата партия печели едвам 61 депутатски места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР