Бившият играч на Левски и националния отбор на България Христо

...
Бившият играч на Левски и националния отбор на България Христо
Коментари Харесай

Йовов: България беше удобна за расисткия скандал, вижда се, че Левски гради отбор

Бившият състезател на Левски и националния тим на България Христо Йовов разяснява пред Sportal.bg наболели тематики в родния футбол. Бижутера разгласи, че нашата страна е дребна и заради тази причина е била комфортна за експлоадиране на расистки скандал с интернационален нюанс. Също по този начин Йовов си пожела всички родни клубове и националния тим да работят по метода, по който работи Лудогорец.

“Всяка страна има проблеми с расизма. Смятам, че ненапълно България, като по-малък фактор във футболния свят, беше пострадала. Рано или късно някой трябваше да претърпи някакви наказания и България изглеждаше комфортна. Но това не е опрощение. Живеем в 21 век, в естествена страна, и тези неща би трябвало да се сведат до най-малко, а хората, които предизвикат тези неща да си понесат наказанията”, сподели Йовов, който разкри своята позиция и за неуспехите на националите.

“Амбициите на всички хора, които влагат във футбола са за бързи триумфи и не чакат развиване. Това е най-голямата неточност на всички ни, поставям и себе си включително. По този метод не се обръщаше внимание на ДЮШ. Тези индикации идваха във времето, само че никой не обърна внимание и в този момент берем плодовете на това нещо. Сега считам, че би трябвало да се тръгне от нулата”, обясни Йовов, който е безапелационен, че на този стадий не счита да се занимава с футбол.

“Избрал съм различен път и на този стадий нямам никакво предпочитание да се занимавам с футбол. Поради причина, която е видна за всички - работата е неправилна за мен и когато нещата се подобрят, тогава, може би, ще имам желание”, добави синята легенда, който разяснява развиването на Левски по следния метод:

“При Левски се вижда, че малко по малко се гради тим. Във футбола обаче се изисква време да се построи конструкция и тим, който да покаже резултати. Във футбола това е най-големият проблем - нямат самообладание всички. Да се надяваме, че ще се въоръжат с самообладание и в случай че се работи вярно, нещата ще се случат”, надява се Бижутера, който предвижда, че и тази година първенец на България ще е Лудогорец.

“По всичко проличава, че Лудогорец резервира класата си. Другите тимове се пробват да ги настигнат, само че за жалост те поддържат едно равнище, което никой не може да стигне. Да не забравяме, че въпреки всичко Лудогорец много години работи по този метод, по който желаеме да работят всички клубове и националния отбор”, сподели Христо Йовов. efbet Лига 13 кръг, събота 19 октомври  Левски 2:1краен резулат  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР