Бившият холандски треньор Аад де Мос нападна Венсан Компани, заявявайки,

...
Бившият холандски треньор Аад де Мос нападна Венсан Компани, заявявайки,
Коментари Харесай

Аад де Мос за Компани: Трябва да му забранят да бъде играещ треньор

Бившият холандски треньор Аад де Мос атакува Венсан Компани, заявявайки, че се пробва да копира стила на Пеп Гуардиола. Белгиецът, който застана отпред на Андерлехт, към момента чака първата си победа за новия сезон, откакто се провали в откриващите си четири публични мача.

До този миг грандът има едвам 2 точки от първите си 4 турнирни срещи. Компани и компания потеглиха с домакинско 1:2 от Оостенде, а след това пристигна ред на нулевите ремита против Мускрон и Мехелен. Преди 5 дни отборът записа разочароващо проваляне 2:4 от Кортрейк.

Де Мос, който също е водил Андерлехт (в интервала 1989-1992), счита, че повода за неуспеха на Компани е това, че прекомерно безусловно повтаря методиките на Гуардиола, без да регистрира, че работи с по-нискокачествени футболисти.
„ Във футбола не би трябвало да копираш различен треньор. Компани се пробва да прави същото, което Гуардиола прави в Сити, и това ме влудява.”

„ Сити имат играчи като Серхио Агуеро и Кевин де Брюин, до момента в който Андерлехт би трябвало да се оправя с по-скромни футболисти. Гуардиола има Аймерик Лапорт, Илкай Гюндоган и Рахийм Стърлинг – Компани не разполага с тях в Андерлехт”, изригна Де Мос.

„ Трябва да му се забрани да извършва и двете неща. Нелепо е. Той е образован, мисли по време на мач. Нормално е слабата игра на тима му да рефлектира върху него”, добави Де Мос.

Холандецът напомни, че идващите четири мача на Андерлехт са против топ тимове и предизвести, че още неприятни резултати ще донесат единствено проблеми на треньора.
„ Бих му дал време до зимната отмора, само че в случай че резултатите не се подобрят, би трябвало да намерим ново решение. Да приключим сезона с такива резултати не е алтернатива за клуб като Андерлехт. Той се нуждае от точки в идващите четири мача, другояче ще попадне право „ в окото на бурята”, както останалите треньори”, приключи Де Мос.

Автор: Вили Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР