Бившият халф на Ливърпул и Реал Мадрид - Шаби Алонсо,

...
Бившият халф на Ливърпул и Реал Мадрид - Шаби Алонсо,
Коментари Харесай

Шаби Алонсо: Харесва ми, когато Клоп нарича Ливърпул ментални чудовища

Бившият халф на Ливърпул и Реал Мадрид - Шаби Алонсо, приказва пред английските медии преди идния заключителен мач сред двата тима във финала в Шампионска лига. Двата колоса си дават спор идната събота от 22,00 часа българско време в парижкото предградие Сент-Дени на "Стад дьо Франс " във Франция.

„ Играл съм доста пъти против Юрген. Той е натоварен, доста буен и считам, че има едни от най-хубавите качества като треньор. Може да изведе футболистите си до напълно други равнища и да основава рискове на всички тимове. Всеки треньор има свои способи. Някои са мощни тактици, други – аналитици. Има и други, които основават връзки с играчите, дават им независимост, само че би трябвало да си познаваш хората “, стартира Алонсо пред BT Sport.

“Нужно е да си кадърен да им дадеш вярната рецепта, с цел да покажат най-хубавото от себе си. Това е хубостта на играта – нямаш единствено един вид. Карло Анчелоти е друг съпоставяне с Юрген. Клоп е друг по отношение на Гуардиола. Пеп е друг по отношение на Тухел, по отношение на Шави... Обичам, когато Юрген каже, че Ливърпул са „ ментални чудовища “, тъй като ги гледаме какво вършат, а това не е елементарно. Не е единствено тази година, това е през последните няколко сезона и по тази причина са мощни от ментално естество “.

„ Финалът обаче е друго нещо. Мачът е доста огромен и би трябвало да покажеш целия си ментален потенциал, тъй като Мадрид са различен вид „ чудовища “. Това ще бъде голям мач. Бях в Киев преди години и се любувах, че гледах два от някогашните си тимове. Не единствено за финала, а тъй като бяха стигнали до него. Насладих се и на публиките на двата тима. Видях другари от Мадрид, видях и такива от Ливърпул, тъй че съм „ по средата “ и в този край. И двата отбора са страхотни, заслужават да завоюват “, заключи някогашният испански халф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР