Бившият халф на Арсенал Пол Мерсън смята, че капитанът на

...
Бившият халф на Арсенал Пол Мерсън смята, че капитанът на
Коментари Харесай

Легенда на Арсенал посъветва Юнайтед да отмъкне Обамеянг

Бившият халф на Арсенал Пол Мерсън счита, че капитанът на отбора Пиер-Емерик Обамеанг е точният състезател, от който Манчестър Юнайтед има потребност, за ги издигне на последващо равнище. Нападателят от Габон е вторият най-резултатен футболист във Висшата лига през този сезон, след Джейми Варди от Лестър. Той се причисли към „ артилеристите “ от Борусия Дортмунд през 2017 година. Договорът му изтича следващата година и от Арсенал обмислят дали да него продадат, с цел да вземат нещо от него, а не да останат с празни ръце по-късно повече от година.

Това провокира огромен интерес от многочислени клубове, измежду които и Манчестър Юнайтед, които са подготвени да предложат 35 милиона паунда и Мерсън има вяра, че той би бил съвършен за "червените дяволи ".

„ Обамеянг е това, което липсва на Манчестър Юнайтед. Той е голмайстор, а те са скъпи “, съобщи Мерсън пред „ Sky Sports “.

„ Ако погледнете Юнайтед и метода, по който играха против Манчестър Сити преди няколко седмици, взех решение, че са доста, доста положителни. Виждате ги и си мислите, че имат късмет, изключително в случай че съумеят да се снабдят с още няколко играчи, изключително изобретателен полузащитник. Не бихте могли да не бъдете впечатлени от представянето им и, в случай че подпишат с Обамеянг и с някой като Джак Грелиш, съгласно мен те биха били съществена движеща мощ в тима “, продължи той.

„ Те желаят някой, който ще им вкарва 20, 25 гола на сезон, и това може да бъде Обамеянг. Той вкарва 25 гола без даже да се поти. Добавете Грийлиш и Бруно Фернандес, който също играе зад нападател, тогава Манчестър Юнайтед ще бъде съществена мощ “, счита Мерсън.

При сравненията с прекосяването на Робин ван Перси от Арсенал в Юнайтед, Мерсън продължи:

„ Феновете на Арсенал няма да желаят да видят още един техен топ нападател на „ Олд Трафорд “, това е несъмнено, само че обстановката с Робин ван Перси беше малко по-различна. По това време това беше Арсенал против Манчестър Юнайтед, два огромни тимове в Англия и за Арсенал, все едно беше да продадат трофей на Юнайтед. Това е малко по-различно в този момент, тъй като би трябвало да погледнете къде се намира Арсенал сега. Те са девети и в случай че Обамеянг напусне, ще завършат ли по-ниско от деветия идващия сезон? Няма метод. Знам, че естествената реакция е да се мисли, че Арсенал няма да може да откри негов заместител и ще се опитат да създадат всичко допустимо, с цел да го запазят, даже и да му дават по 300 000 паунда на седмица. Не споделям, че Обамеянг е състезател с ниско качество, само че в случай че сте Арсенал и го задържите, ще спечелите ли Висшата лига? Не “, приключи коментара си Мерсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР