Бившият губернатор на щата Южна Каролина и ексконгресмен от същия

...
Бившият губернатор на щата Южна Каролина и ексконгресмен от същия
Коментари Харесай

Още един републиканец ще се опита за измести Тръмп от Белия дом

Бившият губернатор на щата Южна Каролина и ексконгресмен от същия щат, републиканецът Марк Санфорд, разгласи, че е решил да се включи в битката за президентския пост на Съединени американски щати от своята партия в изборите през 2020 година, оспорвайки кандидатурата на президента Доналд Тръмп за преизбиране, съобщи Асошиейтед прес

"Това е начало на дълга битка ", сподели Санфорд в изявление за телевизия "Фокс нюз ". Запитан за какво ще конкурира настоящ президент, който е известен в своята партия, той сподели: "Мисля, че имаме потребност от диалог какво значи да бъдеш републиканец. Мисля, че ние като Републиканска партия сме изгубили посоката си ".

Така съперниците на Тръмп в личната му партия към този момент са трима. По-рано присъединяване в конкуренцията оповестиха някогашният губернатор на Масачузетс Бил Уелд и консервативния радиоводещ Джо Уолш - също някогашен конгресмен, напомня ДПА.

59-годишният Санфорд от дълго време е неприкрит критик на Тръмп и по време на предизборната акция през 2016 година постоянно показваше подозрения в неговата мотивация и в качествата му. Санфорд бе губернатор на Южна Каролина от 2003 до 2011 година и член на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати от 2013 до 2019 година

Санфорд стана прочут за множеството американци, когато изчезна за пет дни през 2009 година, като се оказа, че е отишъл на загадка среща със своя държанка в Аржентина, откакто бе споделил на брачната половинка си и на своя екип, че отива на туристически преход в Апалачите - планинска верига в източната част на Съединени американски щати.

Тръмп към този момент разгласи публично желанието си да се бори за преизбиране на президентския пост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР