Бившият губернатор на Одеса и още по-бивш президент на Грузия

...
Бившият губернатор на Одеса и още по-бивш президент на Грузия
Коментари Харесай

Украински депутат: Зад протестите в Киев стои Саакашвили

Бившият губернатор на Одеса и още по-бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили стои зад антикорупционните митинги в украинската столица Киев, които от през вчерашния ден блокираха региона на Народното събрание на страната. Това съобщи пред bTV ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна и народен представител от Върховната Рада Антон Киссе.

Той изясни, че жителите желаят да отпадне депутатския имунитет още в този момент, а не с новия състав на Върховната рада през 2020 година Настояват още за самостоятелен антикорупционен съд с претекста, че сегашните съдилища не санкционират отговорните. В тази връзка обаче Киссе уточни, че текат правосъдни каузи против упрекнати в корупция, а също така през последните години в Украйна е извършена огромна правосъдна промяна.

Вчера митингите прераснаха в конфликти, като съгласно народния представител в тях са потърпевши двама жители и двама чиновници на реда. По думите му и тази заран на площада остават 100-150 индивида, като е повдигнат и лагер с 30 палатки. Главният прокурор на страната Юрий Луценко разгласи, че на този стадий не се планува почистване на площада от стачкуващи.

Киссе беше безапелационен, че заплаха от нов Майдан няма – и в пиковия си миг е имало най-вече 5000 души: „ За нашите мащаби това не е огромно представителство”.

Вчера на митингите се чуха и апели за оставка на президента Петро Порошенко, който се трансформира в политически конкурент на Михаил Саакашвили, откакто лиши грузинеца от украинско поданство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР