Бившият губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър се присъедини днес към

...
Бившият губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър се присъедини днес към
Коментари Харесай

Бившият губернатор на Колорадо обяви, че се включва в надпреварата за кандидатурата на демократите за президент

Бившият губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър се причисли през днешния ден към растящия брой претенденти от Демократическата партия за присъединяване в президентските избори, съобщи Ройтерс.

67-годишният Хикънлупър се надява да се нарежда като центрист и умел чиновник, който най-уверено може да победи президента Доналд Тръмп през 2020 година

В изказване в ЮТюб, с което афишира акцията си, той акцентира своя бизнес опит като кмет и губернатор, през чиито мандати стопанската система на Колорадо означи растеж, а щатът разшири здравните грижи и утвърди закон за надзор на оръжията.

Хикънлупър е измежду демократите, които имат вяра, че одобрена фигура с въздействие, която може да притегли центристки гласоподаватели, е методът, по който демократите ще си върнат Белия дом. Други имат вяра, че би трябвало ново лице, вероятно представител на малцинство, с цел да активизира клонящата все по-наляво електорална база на партията.

Кандидатът постоянно приказва за персоналната си биография. След като престава да се занимава с геология през 80-те години, той отваря пивоварна и бирария. Хикънлупър приказва и за риска да започнеш личен бизнес, като обвързва това с потребностите на стопанската система.

Докато е губернатор на Колорадо, през 2012 година жителите на щата гласоподаваха за узаконяване на марихуаната.

Преди Хикънлупър в конкуренцията за кандидатурата на демократите се включиха конгресменката от щата Хавай Тулси Габард, сенаторът от Ню Джърси Кори Букър, сенаторката от Ню Йорк Кирстен Джилибранд, сенаторката от Минесота Ейми Клобучар, кметът на Саут Бенд в Индиана Пийт Батигиг, някогашният кмет на Сан Антонио в Тексас Джулиън Кастро, губернаторът на Вашингтон Джей Инсли, напомня ТАСС.

Първите събрания на партийни деятели по време на идната президентска акция ще са в щата Айова при започване на февруари 2020 година Конгресът на Демократическата партия, на който ще бъде повдигнат претендентът за президент, ще е от 13 до 16 юли. Изборите ще са на 3 ноември 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР