Бившият грузински президент Михаил Саакашвили беше арестуван, след като се

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили беше арестуван, след като се
Коментари Харесай

Арестуваха бившия грузински президент Саакашвили при връщането му в родината си

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили беше задържан, откакто се завърна в родината си. Премиерът на Грузия Иракли Гарибашвили посочи, че Саакашвили е изпратен в пандиза в град Рустави, на няколко десетки километра от столицата Тбилиси.

Това се случва в навечерието на локалните избори, които може да се окажат доста значими за политическата обстановка в страната, оповестиха международните организации.

По-рано през седмицата Саакашвили, който живееше в Украйна, разгласи желанието си да се върне в родината си за утрешните локални избори, макар че го заплашваше затвор поради задочно издадена присъда. Той съобщи, че ще направи това, с цел да помогне за " спасението на страната ", и прикани за следизборни улични митинги.

Грузинските правоохранителни органи са задържали Саакашвили в Тбилиси, в един апартамент на улица " Давид Гурамишвили ", съобщи ТАСС. Бившият президент не оказал опозиция на полицията.

Саакашвили, който през 2003 година оглави Революцията на розите в Грузия, счита за политически стимулирани обвиняванията за корист с власт и прикриване на закононарушение по двете каузи, по които беше наказан задочно.

Грузинската прокуратура разгласи, че присъдите по две наказателни каузи против Саакашвили, произнесени от три правосъдни инстанции, са дефинитивни и не подлежат на обжалване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР