Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас осъди факта, че лидерите на

...
Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас осъди факта, че лидерите на
Коментари Харесай

Ципрас: Понякога евроценностите са по-силни на Балканите, отколкото в Брюксел

Бившият гръцки министър председател Алексис Ципрас осъди обстоятелството, че водачите на страните членки на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по предлагането за започване на присъединителни договаряния със Северна Македония и Албания, оповестява македонският уебсайт "Фактор ".

Решението за отменяне на началото на договарянията със Северна Македония е обръщение на уязвимост и проваляне на европейския план, написа той в обществените мрежи.

"Понякога европейските полезности са по-силни на Балканите, в сравнение с в Брюксел ", написа Ципрас в Туитър и добави: "Дължим на нашите нации да продължим да се борим за бъдещето и единството на Европа ".

Ципрас и министър председателят на Северна Македония Зоран Заев подписаха предходната година Преспанския контракт, с който бе решен траялият над две десетилетия спор за името на Македония.
Сегашният гръцки министър председател Кириакос Мицотакис сподели през вчерашния ден, че това, че Македония не получи дата, не е положително и за самата Гърция. Той сподели също, че три страни не се съгласили Македония да получи дата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР