Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис заяви, че отхвърля възможността

...
Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис заяви, че отхвърля възможността
Коментари Харесай

Янис Варуфакис за Ципрас: Алексис знае, че аз знам, че той знае

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис съобщи, че отхвърля опцията за каквото и да било наново съдействие с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, някогашен негов партиен сътрудник от радикалната левица СИРИЗА, чието държавно управление той напусна седем месеца след успеха в изборите, заяви Танюг.

" Алексис знае, че аз знам, че той знае... ", декларирал Варуфакис.

Варуфакис, който в държавното управление на Ципрас отговаряше за договарянията за гръцкия дълг към интернационалните кредитори, съобщи това в изявление за вестник " Катимерини " и Българска телеграфна агенция.

Вестникът напомня, че Варуфакис подаде оставка, когато гръцкият министър председател отхвърли да одобри " не " -то на гръцкия народ на референдума за ограниченията за икономии, наложени от Европейски Съюз и МВФ, а преди този момент раздразни сътрудниците си в еврозоната, появявайки се на срещите в разпасани ризи без вратовръзка. " Катимерини " прави оценка, че арогантността и нарцисизмът на Варуфакис са коствали на Гърция 100 милиарда евро.

Посочва се, че четири години по-късно Варуфакис се е върнал на сцената, с цел да лиши СИРИЗА от основна част от поддръжката на обществото, която бе нужна на европейските избори. Партията " Демокрация в Европа - Движение 2025 " /DiЕМ 25/ обаче не си обезпечи място в Европейския парламент откакто завоюва 2,99 % от гласовете, т.е. не мина изборната преграда. На равнище цялостен Европейски Съюз придвижването на Варуфакис завоюва 1 450 000 гласа.

Вестникът показва, че този резултат на придвижването на Варуфакис на европейските избори демонстрира опция за сходен или по-добър резултат на идните избори в Гърция. Оценява се, че независимото присъединяване на партията на Варуфакис в изборите ще улесни успеха на основната опозиционна партия, консервативната Нова народна власт.

Попитан дали би обмислил опцията за ново съдействие с Ципрас, Варуфакис е безапелационен: " Никога никого не бихме демонизирали, само че Ципрас просто лъже самия себе си. Алексис е като артист, който излиза на сцената и изцяло се унася в ролята, с цел да изиграе неистина, в същото време осъзнавайки, че с цел да изиграе безапелационно ролята, би трябвало да има вяра, че ролята е действителна и това, което приказва, е истина. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР