Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов пое защитата на

...
Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов пое защитата на
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу рецидивиста, убил в катастрофа дете и бременната му майка

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов пое отбраната на обвиняем за злополука във Врачанско. Камен Дайчев е вкаран в съда поради това, че по несъобразителност е провокирал гибелта на 2-годишно дете и майка му, бременна с близнаци. Жестокият пътен случай се е разиграл през есента на предходната година, на пътния сектор сред с. Попица и Бяла Слатина. Днес във врачанския областен съд се организира разпоредителното съвещание против лидера на лекия автомобил. Председател на правосъдния състав бе Иван Маринов, а прокурор Камелия Трифонова.
Обвинителният акт е против Камен Дайчев. Той е престъпно проявен, рецидивист. Във съдбовната нощ против 17 септември предходната година подсъдимия, който е без брошура поради бракониерски рандеман на дърва, сяда зад кормилото на автомобил разгласен за търсене в Швеция, с непознати директни номера и след приложимост на алкохол. Тест с дрегер отчел 1.40 промила. Експертиза потвърди, че преди кървавия случай колата се е движила със 104 км/ч при разрешени 90. При челния удар в крайпътното дърво, почина на място 2- годишно дете, седяло в скута на майка си на предната седалка. Майката, на 22- години, бременна с близнаци, умря по- късно в белослатинската болница.
Едно от повдигнатите обвинявания на лидера е за причиняване на гибел по несъобразителност на четири лица. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години отнемане от независимост. Другото обвиняване е за недееспособност и приложимост на алкохол, за което наказването е до една година затвор и санкция. Близки на починала се надяват той да бъде съден с цялата суровост на закона. Засега роднините на починалата не са предявили искания за обезщетение. Очаква се същинския ход на делото на бъде даден в края на месец март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР