Бившият говорител на Централната избирателна комисия Бисер Троянов е в

...
Бившият говорител на Централната избирателна комисия Бисер Троянов е в
Коментари Харесай

Бившият говорител на ЦИК Бисер Троянов се падна по делото Полфрийман

Бившият представител на Централната изборна комисия Бисер Троянов е в правосъдния състав, който би трябвало да се произнесе по настояването за обновяване на делото за освобождението на австралиеца Джок Полфрийман. В четвъртък Върховния касационен съд (ВКС) извърши обществено разпределението на делото. То се падна на правосъден състав с докладчик Жанина Начева от Второ наказателно поделение на Върховен касационен съд и членове съдиите Бисер Троянов и Надежда Трифонова.

Бисер Троянов бе член и представител на ЦИК от 2001 до 2014 година. Той бе назначен в комисията от Национална движение „Симеон Втори", а по-късно получи нов мандат от квотата на ГЕРБ.

Първото съвещание по делото за освобождението на Полфрийман е планувано за разглеждане за 23 октомври тази година. Това значи, че цялостен месец австралиецът ще бъде държан в бежанския център в Бусманци. Часове по-рано заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов сподели, че австралиецът няма да бъде освободен, до момента в който няма дефинитивно правосъдно решение. Властите обаче няма да имат право да го задържат, в случай че получи в точния момент пасаван от австралийското генерално консулство в Солун.

В четвъртък сутринта Софийският градски съд още веднъж изпрати на Върховен касационен съд делото, формирано по настояването на основния прокурор против предварителното освобождение на Джок Полфрийман.

Австралиецът беше наказан в България на 20 години затвор за ликвидиране на студента Андрей Монов през 2007 година Преди седмица обаче Полфрийман беше пуснат предварително от пандиза с определение на състав на Софийския апелативен съд с ръководител Калин Калпакчиев, откакто излежа малко над 13 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР