Бившият главен стратег съветник на американския президент Доналд Тръмп Стив

...
Бившият главен стратег съветник на американския президент Доналд Тръмп Стив
Коментари Харесай

Бившият главен стратег на Тръмп ще гони либералите на Сорос от Европа с обединение на десните националисти

Бившият основен пълководец консултант на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън ще прави фондация, която да оглави дяснопопулистка гражданска война в Европа с първа цел - европейските избори следващата година. Тя би трябвало да стане опция на Отворено общество на Сорос. Банън разкрива упоритостите си в изявление пред изданието " Дейли Бийст ".

Бившият основен консултант на Доналд Тръмп в Белия дом съобщи пред американското издание, че желае да предложи опция на Фондация " Отворено общество " на Джордж Сорос, която е вложила 32 милиарда $ в демократични начинания от основаването си през 1984 година
" Сорос е брилянтен. Зъл, само че въпреки всичко брилянтен ", разяснява Банън. Целта е фондацията, която ще бъде наречена " Движението ", да построи информационна мрежа от десни партии в цяла Европа.

Главен редактор на крайнодесния уебсайт Брайтбарт от 2012 -та, и след това за малко основен пълководец на президента Тръмп в Белия дом, откъдето напуща поради спорове с други от екипа - след тази кариера 64-годишният Стив Банън е разкрил ново ентусиазъм - да поддържа крайнодесните популисти в Европа.

Неправителствената организация, която възнамерява, ще се споделя Движението, ще е основана в Брюксел, първоначално с 10 души екип. Ще написа оферти за политики, ще обезпечава сондажи и експертиза за агитация, тъй че на изборите през май популистите от крайната десница да завоюват една трета от местата в европарламента и да оформят супергрупа в него.
Банън споделя, че концепцията му хрумнала, когато гостувал на конгрес на френския Национален фронт през март. Според него, следва завършек на европейската интеграция, а бъдещето е на крайнодесните популисти националисти. В изявлението той назовава Италия туптящото сърце на актуалната политика.

През последната година се е срещал освен с Марин льо Пен, а и с унгарския министър председател Виктор Орбан, лидерката на Алтернатива за Германия Алис Вайдел, с британеца Найджъл Фараж и с други популисти в Европа. По време на европейската аудиенция на Доналд Тръмп, съгласно редица медии, е приемал представители на такива обединения в петзвезден хотел в Лондон.

Пред " Дейли бийст " Банън споделя, че планува " супергрупа " в Европейския парламент, която да събере до една трета от депутатите след изборите следващата година.

Седалището на " Движението ", което се чака да бъде в Брюксел, евентуално ще има по-малко от 10 чиновници на цялостен работен ден преди изборите през 2019 година, след което ще се разшири, в случай че въздействието му се смята за сполучливо. Засега Банън не дава сведения за общия бюджет на плана, нито за източниците на финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР