Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън е отказал

...
Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън е отказал
Коментари Харесай

Стив Банън отказа да отговаря на въпроси за руска намеса в американските избори

Бившият основен пълководец на Белия дом Стив Банън е отказал да дава отговор на въпросите на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на Съединени американски щати по отношение на хипотетичната съветската интервенция в американските избори, съобщи организация “Ройтерс ”.

След като Банън в началото е отказал да разяснява тематиката, ръководителят на комисията по разузнаването в американския Конгрес Дейвид Нунес издаде публична призовка за разпит под клетва.

Въпреки това Банън е отказал да отговори на въпросите, откакто неговия юрист го е посъветвал да не разяснява преходния интервал след избирането на Тръмп и времето, което е прекарал в неговата администрация.

Наред с това, Банън е бил свикан от специфичният прокурор Робърт Мюлер да свидетелства пред образуваното от него огромно жури, което проверява дали е имало връзка сред Русия и предизборната акция на Тръмп.

От “Ню Йорк Таймс ” показаха, че това е първият случай, в който Мюлер приканва член на вътрешния кръг на Доналд Тръмп. От офиса на Мюлер отхвърлиха коментар.

Банън, една от главните фигури зад доктрината „ Америка преди всичко “, бе измежду най-близките съветници на Тръмп по време на предизборната акция от 2016г. и първите месеци след стъпването му в служба.

Отношенията сред двамата се утежниха поради мненията на Банън  в книгата на Майкъл Улф  „ Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп ”.

В книгата Банън е представен да споделя, че счита скандалната среща от 2016 година сред сина на Доналд Тръмп – Доналд Тръмп-младши, неговият шурей Джаред Къшнър с съветски юрист за “предателска " и " непатриотична ".

Русия отхвърля всички обвинявания за интервенция в американските избори, до момента в който Донлад Тръмп неведнъж разгласи, че няма секрети съглашения сред неговата акция и Москва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР