Бившият главен стратег на американския президент Доналд Тръмп - Стив

...
Бившият главен стратег на американския президент Доналд Тръмп - Стив
Коментари Харесай

Стратег на Тръмп е арестуван за измама с парите за мексиканската ограда

Бившият основен пълководец на американския президент Доналд Тръмп - Стив Банън, е задържан и упрекнат за машинация в огромни размери, оповестяват международните организации, представени от bTV.

Според АП той и още трима са измамили стотици хиляди участници в онлайн акция за събиране на средства за създаване на стената по границата с Мексико - едно от огромните предизборни обещания на Тръмп.

" След като неведнъж са уверили донорите, че Брайън Колфадж, създател и лице на " Ние строим стената ", няма да получи и цент, подсъдимите потайно са основали скица, с цел да трансферират стотици хиляди долари на Колфадж, с които той да финансира разточителния си метод на живот ", разяснява настоящият основен прокурор на Съединени американски щати в Южен Ню Йорк Одри Строс.

Според проверяващите персонално до Банън са стигнали към $1 млн.

Освен обвиняването за скрит план за осъществяване на машинация, забърканите са упрекнати и в скрит план за пране на пари. За всяко от двете ги грози затвор от по 20 години, съгласно в. " Уолстрийт Джърнъл ".

С днешна дата " Стената на Тръмп " е подготвена едвам на към 10%, като строителството ѝ беше придружено от огромни кавги както към самата идея на оборудването, по този начин и във връзка с качеството и цената му.

66-годишният Банън е авторитетна фигура в американските консервативни среди. Той е основател на медийната платформа " Брайтбарт Нюз ", която е с максимален принос за известността на т. нар различно дясно – идеология, която комбинира консерватизъм, шовинизъм, либертарианство в приспособена за по-младата публика форма.

След успеха на Тръмп през 2016 година стратегът влезе в неговия екип в Белия дом, само че през август 2017 година напусна, а година по-късно влезе в спор със самия президент поради оповестени в книга сериозни мнения за обкръжението на президента.

Стив Банън опита да рестартира кариерата си на политически пълководец с турне в Европа в поддръжка на локалните националисти и консерватори в навечерието на евровота. В огромната си част тази самодейност претърпя крах.

Един от известните цитати на Банън гласи следното: " Гневът и страхът са това, което води хората към урните за гласоподаване. Демократите нямат значение. Медиите са същинската съпротива и методът да се оправим с тях е да заринем периметъра с отпадъци. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР