Бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов отвърна на Николай

...
Бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов отвърна на Николай
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! И Чиликов отвърна на Жейнов, направи разкрития срещу агента

Бившият основен скаут на Левски Георги Чиликов отвърна на Николай Жейнов. Бургазлията също като Георги Иванов - Гонзо е обиден от изявление на съгражданина си по свой адрес. Агентът дефинира като нулева работата на Чиликов от март до май, защото по думите му някогашният голмайстор пътувал на вятъра в чужбина, с цел да набелязва футболисти за лятна селекция. " Ходиха да гледат играчи в Португалия, Бразилия, в Скандинавието, само че нито един от сякаш набелязаните не беше притеглен. От март до май каквото е вършено, няма изгода от него. Сега Чиликов е в Панагюрище ", сподели Жейнов.

Oтговорът на Чиликов не закъсня. Той разкри, че сътрудникът прибрал огромни комисионни от покупко-продажбите с футболистите, които довел на " Герена " това лято. 

" Като какъв разяснява? Той е сътрудник и нищо повече. Това, че работи с Боримиров и знае повече от всички в Левски, не му дава право да ръси ум и да слага оценки. Той има уши в съблекалнята, само че това също не му дава право да разсъждава от името на Левски. Жейнов е елементарен медиатор, както споделя Гонзо ", стартира Чиликов пред БЛИЦ СПОРТ.

" Това, че не е имало изгода, както той споделя, и не е притеглен някой от набелязаните от мен футболисти, не съм аз повода. Привличането им не зависи от мен. Ходих тук-там и с помощта на контактите ми гледахме играчи. За първи и финален път ще кажа, че бях набелязал футболисти до 25 години - перспективни и държащи цена за препродажба, от която Левски да завоюва. Много могат да бъдат аргументите, с цел да не се стигне до привличането на нито един от набелязаните. А и не са длъжни като предложиш някого, да го вземат непременно. Има доста аргументи даден състезател да не пристигна и той го знае доста добре. Аз ще му задам въпрос - като доста изкарва обстоятелства и споделя, че Нар коствал повече от Обертан, Гомес, Рошу и Буш, дано каже и какви са им заплатите. Колко са взели на ръка тези, които докара? А и какви са му комисионните около тях и тогава да разсъждава кой по-скъп, по-евтин, дано каже ", прикани Чиликов.

" Адениджи и Нар нямали вероятност. А каква е вероятността на тези четиримата - на по 30 и няколко години. Аз не споделям, че Нар и Адениджи са най-перспективните, само че най-малко има късмет да се препродадат. Защото, в случай че Жейнов не знае, да му кажа, че зимата имаше оферта за Адениджи. Но най-вероятно е знаел. Не виждам за кого от четиримата, с изключение на Буш, някой ще извади оферта половин милион $. Нека отговори. Тръгва да упреква, не му прави чест. Аз не го атакувам, просто му задавам въпроси - като какъв се изрича, в управлението ли е към този момент, началник ли е станал ", попита Чиликов. 

" Кой бил експерт, кой треньор, айде да не отваряме тази тематика, тъй като хората към мен знаят през годините какви футболисти съм докарал в България ", продължи някогашният голмайстор.

" Селекцията няма какво да я разясня, има си треньор и управление. Мога да давам мнение, когато съм на пост в Левски и когато от мен зависи нещо. Аз постоянно съм зад треньорите. Дали Митов, дали Иван и Драган, няма значение ", разяснява още Чиликов. 

" Не знам с каква цел Жейнов загатва, че съм в Панагюрище. Аз мога да работя и в Черноморец, и в Левски, и в Каспичан, само че постоянно ще заедно съм с вдигната глава и няма да неистина. Професионалист съм и постоянно ще бъда. Въпросът е дали обичаш футбола или не го обичаш. Оборище за засегнатост ли да го считам ", засегнат е Чиликов след нападките на Жейнов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР